Aankoopadvies: Gaming desktop (2022)

Windows

Taal keuze:

Aankoopadvies: Gaming desktop (2022)

Je houdt wel van een spelletje en je wilt de komende tijd genieten van de nieuwste games. In onderstaande artikel hoe je een gaming desktop kiest die bij jouw past.

Het is van belang dat je nagaat welke games je nu speelt en wilt gaan spelen. De technische vereisten van een game kan enorm verschillen in tegenstelling tot de ander. Kijk daarbij naar de aanbevolen technische specificaties.

Als je inzicht hebt wat je minimaal nodig hebt, dan is het raadzaam om voor een systeem te gaan met meer vermogen zodat je de komende tijd kan blijven genieten van nieuwe games.

Voor games zoals Elden Ring, call of duty modern warfare ii, overwatch of bijv. F1 2022 hebben ongeveer deze minimale vereisten.

Intel Core i5, 12GB a 16GB Werkgeheugen met een NVIDIA GEFORCE GTX 1060 3 GB of AMD RADEON RX 580 4 GB.

Het is aanbevolen om te gaan voor een systeem met minimaal de volgende specificaties.

Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 of hoger.
16GB Werkgeheugen of hoger
500GB SSD of hoger
Nvidia GTX 1650 of hoger.

Legion lt7 gaming desktop

Welk merk is het beste om te kiezen?

Dit zie ik meer als jouw persoonlijk voorkeur, persoonlijk ben ik groot fan van Asus en Lenovo mede omdat ze 2 jaar garantie bieden op hun systemen. Asus maakt de meeste onderdelen zelf en bij Lenovo is het mogelijk om jouw garantietermijn nog verder uit te breiden.

Hoe zit het met koeling van een gaming desktop.

Tijdens het gamen wordt het systeem een stuk warmer in tegenstelling tot een normale desktop. Het is handig om een systeem te kiezen met extra koeling om de levensduur van jouw gaming systeem te garanderen.

Is het handig om een Gaming desktop op maat te laten bouwen?

Het voordeel van een goede custom gaming desktop is dat je meer vrijheid hebt rondom het kiezen van bepaalde onderdelen. Hierdoor kan je het systeem nog sneller en betrouwbaarder maken. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan. Tegenwoordig zijn de gaming systemen van bijvoorbeeld Asus en Lenovo al aantrekkelijk geprijsd waardoor het voor de meeste niet intressant is om een custom gaming dekstop te nemen.

Hieronder een aantal desktops om je op weg te helpen.

Software:

Jouw laptop is pas compleet met de juiste software denk hierbij aan Microsoft Office, Antivirus beveiliging en Back-ups.

Microsoft office: Ga je niet alleen gamen maar ook huiswerk of andere zaken regelen dan heb je ongetwijfeld Microsoft office nodig, deze kan je tegenwoordig krijg als een jaar abonnement met 1000GB cloud opslag. Wel zo handig als je van bepaalde games je saves games wilt opslaan inde cloud.

Antivirus beveiliging: Bij Ziggo en KPN krijg je een veilig online pakket die je kan gebruiken. Het alternatief is bijvoorbeeld G-data of ESET Internet Security.

Back-ups: Gebruik je Microsoft 365 personal of family dan krijg je 1000GB cloud opslag voor je bestanden. Als alternatief kan je kiezen voor Acronis Cyber Protect home office.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.