Kaspersky wachtwoord manager gebruiken.

Handleidingen

Taal keuze:

Kaspersky wachtwoord manager gebruiken.

Met de Kaspersky wachtwoord manager kan je eenvoudig wachtwoorden maken en beheren, deze wachtwoorden worden opgeslagen in een digitale kluis. Deze digitale kluis is beschermt met een hoofdwachtwoord zodat jij alleen toegang hebt tot jouw wachtwoorden.

Kaspersky maakt gebruik van het zero knowledge model, dit wil zeggen dat de ontwikkelaars bij Kaspersky geen toegang hebben tot jouw wachtwoorden en niet de mogelijkheid hebben om jouw wachtwoord te herstellen als je deze vergeet.

Dit maakt de digitale kluis heel veilig, Het is tegelijkertijd belangrijk dat je een hoofdwachtwoord maakt die je altijd weet of met een geheugensteuntje kan raden voor jezelf. Ik raad je aan om een wachtwoordzin te gebruiken voor jouw hoofdwachtwoord.

Kaspersky wachtwoord manager.

Als je de eerste keer de Kaspersky wachtwoord manager start wordt er gevraagd om je aan te melden met jouw kaspersky account. Er wordt gecontrolleert welke licentie je gebruikt voor  Kaspersky wachtwoord manager.

Hoofdwachtwoord: Daarna wordt er gevraagd om een hoofd wachtwoord aan te maken. Zorg ervoor dat het hoofd wachtwoord een sterk wachtwoord is. Vermijd voor, achternamen, geboortedatum eigenlijk alles wat je makkelijk zou kunnen raden als iemand jouw als persoon kent.

Verzin een wachtwoordzin zoals: Hetgrasisgroenerbijdeburen of ikblijfmeelkjaarjongvoelen. Voeg hieraan een paar cijfers en speciale tekens toe en je hebt een sterk wachtwoord voor jouw wachtwoord manager.

Kaspersky wachtwoord manager overzicht.

Kaspersky wachtwoord manager app overzicht.

Als je de app opent krijg je het algemene overzicht met praktische tips om de app te gebruiken. In het snelle overzicht zie je hoeveel wachtwoorden je hebt opgeslagen. Van deze wachtwoorden wordt aangegeven of het sterke, zwakke, dubbele wachtwoorden zijn.

Daarnaast wordt er gecontroleerd of wachtwoorden bekend zijn bij kwaadwillende.

Links in de zijbalk worden wachtwoorden en andere gegevens gecategoriseerd.

Alle items: Alle gegevens die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager. Dit is het gehele over zicht van alle accounts en gegevens.

Accounts: Alle accounts die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager. Alle online accounts van bijv. webshops of apps waarvoor je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig hebt.

Bankpassen: Bank en/of betaal passen die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager. Al raden we niet aan om bankpassen op te slaan, heb je de optie deze gegevens op te slaan in jouw digitale kluis. Het wordt vaker gebruikt voor bijvoorbeeld een prepaid creditcard zodat je niet iedere keer alle gegevens hoeft in te typen.

Documenten: Belangrijke documenten die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager.

Adressen: Verschillende adressen die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager. Je kan jouw huisadres en/of postbus toevoegen aan de digitale kluis. Deze gegevens worden automatisch ingevuld als deze nodig zijn bij een online formulier.

Notities: Verschillende notities of geheugensteuntjes die zijn opgeslagen in Kaspersky wachtwoord manager. Wachtwoorden voor je bank of de overheid sla je niet op in de wachtwoord manager, je kan echter notities wel gebruiken als een geheugen steuntje voor die wachtwoorden.

Authenticator: Als je gebruik maakt van 2 staps verificatie kan je deze codes opslaan in Kaspersky wachtwoord manager. Deze codes kan je alleen toevoegen via een mobiel apparaat, omdat er vooraf een QR code wordt gescand.

Wachtwoord controle: In dit overzicht worden wachtwoorden weergegeven die zwak zijn of bekend bij kwaadwillende. Het is raadzaam om deze wachtwoorden zo snel mogelijk aan te passen.

Wachtwoord generator: Met deze handige tool maak je automatisch sterke wachtwoorden. Iedere keer als je een nieuw wachtwoord gaat maken maak je gebruik van deze tool om automatisch een sterk wachtwoord te maken.

Kaspersky wachtwoord manager instellingen.

Kaspersky wachtwoord manager instellingen.

Via het tandwieltje linksonder ga je naar instellingen, bij algemeen is het belangrijk dat de eerste twee opties zijn aangevinkt.

 • Start Kaspersky wachtwoord manager automatisch bij het opstarten van het besturingssysteem. (aanzetten)
 • Vraag het hoofdwachtwoord bij de automatische start van Kaspersky wachtwoord manager. (aanzetten)

Hoofdwachtwoord wijzigen.

Je hebt in dit zelfde overzicht de mogelijkheid om jouw hoofdwachtwoord aan te passen voor jouw digitale kluis. Als je een simpel hoofdwachtwoord hebt is het raadzaam deze aan te passen naar een sterk wachtwoord.

Beveiliging automatisch kluis vergrendeling.

Automatisch de digitale kluis vergrendelen staan standaard aan, hiermee voorkom dat iemand anders zomaar toegang heeft tot jouw wachtwoord als je de kluis hebt ontgrendelt. Je kan zelf bepalen na welke tijdperiode de kluis op slot gaat.

Kaspersky wachtwoord manager extensie

Kaspersky browser extensie toevoegen.

Om de Kaspersky wachtwoord manager te gebruiken voor website voeg je de bijhorende extensie toe aan jouw browser. Alle browsers die de kaspersky wachtwoord manager ondersteund worden in het overzicht weer gegeven bij browsers.

Deze kan je via deze optie toevoegen en installeren.

Kaspersky wachtwoord manager, importeer wachtwoorden.

Bestaande wachtwoord importeren.

Je kan eenvoudig bestaande wachtwoorden importeren naar Kaspersky wachtwoord manager. Ga hiervoor naar de import/export optie.

 • Importeren vanuit een kluis: Heb je een Kaspersky wachtwoord manager via een ander account dan kan je deze optie gebruiken om wachtwoorden te importeren.
 • Importeren vanuit browser: Sla je nu wachtwoorden op in jouw browser, gebruik deze optie om jouw bestaande wachtwoorden te importeren. Klik de betreffende browser die je gebruikt en klik op importeren. (in sommige gevallen moet de browser app geopend zijn voor het importeren.)
 • Importeren vanuit wachtwoordbeheerders: heb je een andere wachtwoord manager gebruikt, dan kan je via deze optie jouw wachtwoorden importeren.

Sterke wachtwoorden maken met de kaspersky wachtwoord manager.

Wachtwoorden maken met Kaspersky wachtwoord manager.

Voor elke invulveld waar een wachtwoord nodig is verschijnt het Kaspersky symbool. Als je hier op klikt wordt de wachtwoord generator automatisch gestart. Zodra je op het kopiëren symbool (groene knop naast het wachtwoord) klikt wordt het wachtwoord via het klembord automatisch gekopieerd.

Dit wachtwoord wordt automatisch ingevuld, na de registratie wordt het wachtwoord automatisch opgeslagen in de Kaspersky Wachtwoord manager.

Aanbevolen instellingen voor wachtwoorden:

 • Minimaal 20 tekens.
 • Gebruik hoofdletters en kleine letters
 • Gebruik cijfers en speciale tekens.

Account niet automatisch opgeslagen.

Met sommige websites kan Kaspersky niet detecteren of je een nieuw account hebt aangemaakt. Je kan het account zelf handmatig toevoegen, via de wachtwoordmanager ga je naar wachtwoord geschiedenis kopieer het wachtwoord die je hebt gebruikt (er staat een datum en tijd bij)

Open de kaspersky wachtwoord manager, klik de groene knop toevoegen, selecteer account en vul de gegevens in. (gebruikersnaam, wachtwoord en website)

Wachtwoorden wijzigen met de Kaspersky wachtwoord manager.

Wachtwoorden wijzigen van bestaande accounts.

Via wachtwoord controle kan je eenvoudig zwakke, dubbele of bekende wachtwoorden aanpassen. Klik naast het betreffende account op verander op de site. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de betreffende website waar je het wachtwoord kan aanpassen.

Gebruik de wachtwoord generator om een sterk wachtwoord te maken en jouw wachtwoorden aan te passen. Controleer daarna in de Kaspersky wachtwoord manager of het betreffende wachtwoord is vernieuwd met het nieuwe wachtwoord.

Ik wordt niet doorgestuurd naar de juiste website.

Afhankelijk hoe de website of webshop is ingericht kan het zijn dat je niet op de juiste pagina terecht komt. Ga dan naar de hoofdpagina van de betreffende website of webshop en zoek de optie mijn account of inloggen.

Elke website en/of webshop heeft een account overzicht waarin je jouw gegevens kan aanpassen.

Automatisch inloggen met de Kaspersky wachtwoord manager.

Automatisch inloggen met Kaspersky wachtwoord manager.

Zodra je ergens gaat inloggen en deze website is bekend bij Kaspersky wachtwoord manager verschijnen er groene symbolen. Als je hierop klikt worden jouw gegevens automatisch ingevuld, mocht dit niet gebeuren klik dan op de Kaspersky extensie in de browser.

Als de website link net iets anders is worden gegevens niet automatisch ingevuld. Door te klikken op de browser extensie worden deze gegevens automatisch ingevuld of je kan ze kopiëren en daarna invullen.

kaspersky wachtwoord manager voor smartphone en tablets.

Kaspersky wachtwoord manager voor mobiele apparaten.

De Kaspersky wachtwoord manager kan je gebruiken op vrijwel elke smartphone en tablet. Installeer vanuit de Apple app store of Google Play store de Kaspersky wachtwoord manager zodat je jouw wachtwoorden kan beheren op jouw smartphone en tablet.

De eerste keer dat je de mobiele app start word er gevraagd om je aan te melden met jouw Kaspersky account. Daarna vul je jouw digitale kluis wachtwoord in om de kluis te ontsleutelen.

Kaspersky wachtwoord manager mobiel

Kaspersky wachtwoord manager mobiele instellingen.

Voor een optimale werking van de app zijn er een aantal machtigingen nodig. Stel onderstaande instellingen in, voor een optimale werking.

Linksonder klik je op instellingen.

 • Kluis automatisch vergrendelen na 5 minuten.
 • Statusmelding voor kluis tonen. (aanzetten)
 • (aanzetten indien mogelijk)
 • Browsers: aanbieden om wachtwoorden automatisch in te vullen (aanzetten)
 • Apps: wachtwoorden automatisch invullen in apps (aanzetten)
 • Klembord wissen: na 1 minuut.

Wachtwoorden wijzigen met de mobiele app.

Je kan wachtwoorden via jouw mobiel aanpassen en deze automatisch doorvoeren via de Kaspersky wachtwoord manager. Je volgt dezelfde stappen als hierboven word weergegeven voor op een computer of notebook.

Navigeer op jouw mobiel naar de betreffende website, meld je aan bij het account die je wilt aanpassen. Zoek het wachtwoord veld en verander jouw wachtwoord. In de mobiele app kan je de wachtwoord generator openen en een sterk wachtwoord maken. Dit wachtwoord wordt gekopieerd naar het klembord die je daarna kan plakken op het invulveld op de betreffende website.

Controleer altijd na het veranderen van het wachtwoord of alles in de Kaspersky wachtwoord manager goed staat. Bij de optie wachtwoord generator kan je rechtsboven op het klok icoontje klikken om de wachtwoord te bekijk die je hebt gebruikt.

Mocht het wachtwoord niet automatisch zijn opgeslagen door Kaspersky dan kan je via deze weg alsnog handmatig de aanpassingen doorvoeren.

Kaspersky wachtwoord manager gebruiken op je mobiel.

Wachtwoorden automatisch invullen op jouw mobiel.

Als je op jouw smartphone of tablet een wachtwoord veld tegenkomt verschijnt het groen Kaspersky icon. Als je hierop klikt wordt er gevraagd om jouw kluis te ontsleutelen met jouw hoofdwachtwoord of vingerafdruk.

Daarna vult Kaspersky automatisch het wachtwoord in van de betreffende website of je kan via het groene icontje het wachtwoord zelf selecteren.

Kaspersky wachtwoord manager authenticatorr.

Kaspersky authenticator gebruiken voor 2 staps verificatie.

De mobiele app heeft een ingebouwde authenticator, als je op een website komt waar je 2 staps verificatie kan gebruiken dan wordt er gevraagd om de betreffende qr code te scannen. Navigeer in de mobiele app naar authenticator klik op het + symbool en daarna QR code scannen.

Als de QR code wordt gescand verschijnt de naam van de app of website in Kaspersky wachtwoord manager die je daarna kan gebruiken voor 2 staps verificatie.

Praktische tips:

 • Sla geen wachtwoorden op in je browser. (Het is een leuke optie, maar dit is niet optimaal beveiligd of wordt gesynchroniseerd met diensten van Google)
 • Zet in de browser de instellingen uit om wachtwoorden op te slaan zodat alles in de wachtwoord manager wordt opgeslagen.
 • Bewaar geen bankgegevens in een wachtwoord manager, de optie is er wel echter het is beter om gevoelige informatie offline te bewaren.
 • Controleer regelmatig de status van jouw wachtwoorden. Controleer of alle wachtwoorden nog steeds sterk zijn, Kaspersky geeft automatisch aan wanneer het tijd is om wachtwoorden aan te passen in het algemene overzicht.
 • Gebruik Kaspersky plus of premium op jouw mobiel met antidiefstal. De meeste mensen staan er niet zo bij stil maar als iemand toegang heeft tot jouw mobiel kunnen ze wachtwoorden aanpassen doormiddel van een sms code. Zorg voor een goede antidiefstal functie met bijvoorbeeld Kaspersky plus of premium.
Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.