Aankoopadvies back 2 school desktop systemen (2022)

Windows

Taal keuze:

Aankoopadvies back 2 school desktop systemen

De zomervakantie is straks weer afgelopen en we gaan weer naar school. Wellicht heb je een ander systeem nodig voor school of ben je gewoon toe aan vervanging om met een frisse start te beginnen. In dit blog bericht geef ik je advies over desktops (midi tower computers), alle voor en nadelen met mijn aanrader van specificaties.

Desktop systemen (midi towers)

Desktops zijn grote computer kasten, het is ondertussen misschien een beetje ouderwets aan het worden. Tegenwoordig heb je ook mini desktops, laptops en tablets waarmee je een heleboel kan.

Het grootste voordeel van een desktop is dat je makkelijker kan upgraden of hardware na de garantieperiode makkelijker kan vervangen. Bij een desktop heb je allemaal losse onderdelen, bij een laptop of tablet zit vrijwel alles op het moederbord geïntegreerd.

De upgrade en zelf reparatie mogelijkheden kan voor jou een reden zijn om een desktop te nemen.

Een desktop is sneller dan een laptop en tablet.

Desktops zijn in verhouding tot laptops en tablets met dezelfde genoemde specs altijd sneller. Dit komt omdat een desktop een desktop processor gebruikt en een laptop een mobiele processor. Dekstop systemen hebben hierdoor altijd meer vermogen dan een laptop of tablet.

lenovo desktopWaarom zou je geen desktop willen?

Simpelweg beetje moeilijk meenemen of je hebt er simpelweg niet de ruimte voor om een kamer in te richten met een bureau, monitor, speakers, keyboard en muis.

Waarom wel zou je wel een desktop nemen?

Dit is ook een beetje ouderwets wellicht, maar vroegah hadden we een computer kamer. Als je met de computer aan de slag ging kwam je in een bepaalde mindset. Ik pak mijn spullen, ga naar de computer kamer en focus me op mijn werk.

Dit is wellicht herkenbaar voor je misschien ook niet, door onze smartphones is alle informatie binnen handbereik. Hierdoor verdwijnt de focus van nu dit en dan dat. Als je jouw huiswerk wilt maken en wilt studeren kan het heel prettig zijn om een aparte ruimte te hebben. Meldingen uit en lekker gefocust aan het werk.

Welke technische specificaties zijn het beste?

Het is altijd afhankelijk wat je precies met een desktop gaat doen. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden.

Systemen met een Intel Celeron, Pentium, i3, Ryzen 3 met 4GB Werkgeheugen en een HDD (geen SSD). Kan je beter laten staan. De snelheid van deze systemen is simpelweg beperkt.

Aanrader voor een desktop systeem

CPU: min. Intel Core i5 (10e gen) of Amd Ryzen 5 (5e gen) of hoger
Werkgeheugen: min. 8GB of hoger
SSD: min 250GB SSD of hoger
Windows 11: (Microsoft- account is tegenwoordig vereist.)

Hieronder een aantal desktops om je op weg te helpen.

Software:

Jouw desktop systeem is pas compleet met de juiste software denk hierbij aan Microsoft Office, Antivirus beveiliging en Back-ups.

Microsoft office: Bij de meeste opleidingen krijg je Microsoft office via school. Het alternatief is Microsoft 365 personal of family.

Antivirus beveiliging: Bij Ziggo en KPN krijg je een veilig online pakket die je kan gebruiken. Het alternatief is bijvoorbeeld G-data of ESET Internet Security.

Back-ups: Gebruik je Microsoft 365 personal of family dan krijg je 1000GB cloud opslag voor je bestanden. Als alternatief kan je kiezen voor Acronis Cyber Protect home office.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.