Aankoopadvies back 2 school laptops (2022)

Windows

Taal keuze:

Aankoopadvies back 2 school laptops

De zomervakantie is straks weer afgelopen en we gaan weer naar school. Wellicht heb je een ander systeem nodig voor school of ben je gewoon toe aan vervanging om met een frisse start te beginnen. In dit blog bericht geef ik je advies over Laptops  (Notebook van 14 a 15 inch), alle voor en nadelen met mijn aanrader van specificaties.

Laptops voor thuisgebruik

Laptops zijn steeds populairder geworden omdat het je meer mobiliteit geeft. Een laptops is makkelijk op te bergen en je kan ermee werken vanaf de keukentafel, op de bank of meenemen naar school.

lenovo notebooksWat zijn de voordelen van een laptop?

Voornamelijk de mobiliteit, samen met werken (leren) in de cloud via Microsoft 365 van school of je huiswerk maken met Microsoft 365 personal of family krijg je een heleboel vrijheid.

Hoeveel inch (groote beeldscherm en gewicht) is het beste voor een laptop?

Dit lig een beetje in het midden van een voordeel en een nadeel. 14 en 15 inch laptops wordt het meest aangeboden en kwa gewicht net leuk om van klas lokaal naar klas lokaal te reizen. Reis je langdurig dan kan een 12 a 13 inch laptop interessanter zijn.

Het is wel raadzaam om de laptop en de bijhorende beeld kwaliteit te beoordelen in een winkel of showroom om te zien of het bij jouw past.

Wat zijn de nadelen van een laptop?

Alles is geïntegreerd op een print plaat, je kan een laptop bijna niet upgraden. Het is van belang om een goede notebook te kopen. Het liefst met een beetje meer vermogen dan dat je verwacht te gaan gebruiken.

Een verzekering voor je laptop wordt een must have. Als je laptop valt, denk ook aan waterschade dan zit je meestal met hoge reparatie kosten. Denk hierbij ook aan als je laptop wordt gestolen, mobiliteit is heel leuk maar heeft helaas ook z’n nadelen.

Aanbevolen technische specificaties

Zoals aangegeven is het handiger om een laptop te nemen met meer vermogen zodat je er langer van kan genieten.

Laptops met een Intel Celeron, Pentium, i3, Ryzen 3 met 4GB a 8GB Werkgeheugen en een HDD of eMMC (geen SSD). Kan je beter laten staan. De snelheid van deze laptops is simpelweg beperkt.

Aanrader voor een laptops

CPU: min. Intel Core i5 (10e gen) of Amd Ryzen 5 (5e gen) of hoger
Werkgeheugen: min. 16GB of hoger
SSD: min 250Gb SSD of hoger
Windows 11 (Microsoft- account is tegenwoordig vereist.)

Hieronder een aantal laptops om je op weg te helpen.

Software:

Jouw laptop is pas compleet met de juiste software denk hierbij aan Microsoft Office, Antivirus beveiliging en Back-ups.

Microsoft office: Bij de meeste opleidingen krijg je Microsoft office via school. Het alternatief is Microsoft 365 personal of family.

Antivirus beveiliging: Bij Ziggo en KPN krijg je een veilig online pakket die je kan gebruiken. Het alternatief is bijvoorbeeld G-data of ESET Internet Security.

Back-ups: Gebruik je Microsoft 365 personal of family dan krijg je 1000GB cloud opslag voor je bestanden. Als alternatief kan je kiezen voor Acronis Cyber Protect home office.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.