Altijd een veilige back-up van je systeem, Microsoft E-mail en OneDrive

Android, Windows

Taal keuze:

Een veilige back-up van ons systeem, e-mail en/of bestanden in de cloud (Microsoft OneDrive) is heel belangrijk. Vooral in de laatste periode valt het op dat kwaadwillende meestal via phishing e-mail, whatsapp berichten een poging doen om bij de gegevens van je systeem te komen. Ook als je bijv. Microsoft OneDrive gebruikt duiken er steeds meer nep e-mail op. Waarin je een melding krijgt dat er iets met je Microsoft-account is of bijv. je OneDrive account.

Pas uiteraard op met dit soort berichten, toch vroeg of laat bestaat de kans dat je in een moment toch eens op zo’n link klikt. Met alle gevolgen van dien als het allemaal fout gaat.

Ik krijg wel vaker de vraag: Ik gebruik Microsoft OneDrive dus dan heb ik toch een back-up?

Ja en Nee

Ja als je computer of notebook nu kapotgaat door een storing en deze gaat niet meer aan of je kan niet meer bij Windows aanmelden. Dan heb je via Microsoft OneDrive een online back-up, jouw bestanden in Microsoft OneDrive zijn opgeslagen in de cloud. Als je een nieuw systeem zou kopen en hierop Microsoft OneDrive instelt dan worden je bestanden naar het nieuw systeem gedownload.

Nee bestanden die je zelf verwijdert uit OneDrive of als iemand anders toegang heeft tot jouw OneDrive. Wegens een zwak wachtwoord of bijv. een phishing link dan raak je alles in je cloud opslag definitief kwijt.

Dit is een ontwikkeling meer van de laatste periode omdat meer mensen in de cloud werken en kwaadwillende leggen daar meer de focus op. Je kan dit voorkomen met een extra back-up van je e-mailen bestanden. Klinkt als een casino tip: spreid je kansen of in dit geval verklein het risico.

Je kan ervoor kiezen om een back-up te maken via een externe harde schijf, het is dan wel belangrijk om wekelijkse die back-up te blijven maken.

Een praktische oplossing is Acronis Cyber Protect voor Thuisgebruik.

Acronis is een cloud back-up systeem, wekelijks wordt een back-up gemaakt van je systeem (ook van bestanden die je niet in de cloud op bewaard) Daarnaast biedt Acronis de mogelijkheid om dagelijks een back-up te maken van je Microsoft e-mail en OneDrive.

Als je voornamelijk al werkt met Microsoft OneDrive, Krijg je met Acronis hierdoor dagelijks een back-up van je bestanden in Microsoft OneDrive. Super handig mocht er wel iets fout gaan dan heb je een extra reserve kopie van je e-mailbestanden.

Acronis kan je ook gebruiken op je smartphone als camera back-up, Foto’s je maakt met je smartphone wordt automatisch opgeslagen in de Acronis cloud samen met je systeem back-up.

Acronis cyber protect home office

Met Acronis Cyber Protect haal je de ultieme bescherming in huis. Die bescherming begint bij een back-up, want vroeg of laat gaat het fout met je PC, Mac of mobiel. Met Acronis Cyber Protect maak je eenvoudig een complete back-up van je Systeem (Windows en Mac), via de Acronis cloud kan je eenvoudig bestanden herstellen als je per ongeluk iets kwijtraakt.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.