Anti-Diefstal mogelijkheden van Kaspersky Plus, Premium.

Handleidingen, Internetbeveiliging

Taal keuze:

Anti-Diefstal mogelijkheden van Kaspersky Plus, Premium.

Tegenwoordig kunne we bijna niet zonder onze smartphone en andere mobiele apparaten zoals tablets. Helaas vergeet je weleens jouw telefoon mee te nemen of deze worden simpelweg gestolen. Allemaal heel vervelend en dan opeens voel je alle stress, alle data die op je telefoon staat, was die beveiliging op je toestel wel goed enz.

Dit willen we graag voorkomen, met de anti-diefstal beveiliging van Kaspersky kan je jouw mobiele apparaten beveiligen.

Kaspersky anti diesfstalHoe werkt de Anti-Diefstal beveiliging van Kaspersky Plus, Premium?

Als je Kaspersky hebt geïnstalleerd op jouw smartphone of tablet, dan kan je wanneer je Kaspersky bij alle functies > Waar is mijn apparaat > anti-diefstal activeren. Er zijn een aantal machtigingen nodig om ervoor te zorgen dat de anti-diefstal instellingen werken op jouw apparaat.

Kaspersky anti diefstalVia my.kaspersky.com kan je inloggen met jouw Kaspersky account. Bij alle apparaten kan je jouw smartphone of tablet aanklikken. Er verschijnen bij jouw apparaat een aantal opties deze zijn vergrendelen, lokaliseren, mug shot, alarm en data wipe.

Raak je jouw apparaat kwijt of ben je hem bijvoorbeeld vergeten (laten liggen op de sportschool.)

Het eerste wat je wilt doen is inloggen via mijn Kaspersky en klik op vergrendelen en lokaliseren. Jouw mobiele apparaat wordt vergrendelen en de toegangscode wordt aangepast door Kaspersky. Via mijn Kaspersky kan je bij jouw apparaat de herstel code opvragen om later jouw telefoon weer te unlocken.

Dit zorgt ervoor dat je weet waar je telefoon is en dat deze extra is beveiligd zodat niemand zou maar toegang heeft tot jouw telefoon. (Voor als je enkel een simpel patroon had ingesteld om jouw telefoon mee te unlocken.)

De mug shot.

Hiermee wordt een foto gemaakt via de camera en bewaard in jouw mijn Kaspersky account, ben je er zeker van dat jouw toestel is gestolen dan bestaat de kans dat je hiermee bewijs kan verzamelen.

Alarm.

Telefoon kwijt, vergeten waar die was met het alarm wordt er signaal afgegeven. Dit is ook handig als iemand jouw telefoon hebt om ze af te schrikken.

Data wipe.

Ja de laatste optie, kan je telefoon niet meer terugvinden dan is het raadzaam om alles op het toestel te verwijderen. Er staat tenslotte een heleboel informatie op de meeste smartphones, van bankapps, digid, foto’s, bestanden noem maar op.

Als je apparaat echt kwijt is dan is het beter om alles te verwijderen om problemen te voorkomen.

Verwijderen simkaart.

Als je telefoon wordt gestolen halen de meeste de simkaart eruit, je kan jouw eigen toestel niet bellen en geen internet meer. Voor smartphones heeft Kaspersky een praktisch oplossing als de simkaart wordt verwijderd dan wordt het apparaat automatisch vergrendeld.

Kortom anti-diefstal beveiliging voor mobiele apparaten is heel belangrijk. Met Kaspersky Plus, Premium heb je een praktisch oplossing om jouw apparaten te beveiligen.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.