Cyberfit: Heb ik antivirus nodig voor mijn Windows-computer?

Windows, Windows

Taal keuze:

Heb ik antivirus nodig voor mijn Windows-computer?

Ja. Als je een Windows-computer gebruikt is het van groot belang dat je een up-to-date antivirussoftware hebt geïnstalleerd. 

Windows is al tientallen jaren het meest populaire besturingssysteem voor pc’s. Hierdoor is dit ook het meest voorkomende doelwit voor hackers en criminelen. Elk jaar worden er malware, ransomware en miljoenen nieuwe virussen ontworpen om nieuwe zwakke punten in Windows en de voor geïnstalleerde beveiligings softwareprogramma’s uit te buiten.

Wat voor antivirus pakket kan je het beste kiezen?

Over het algemeen zijn internet security pakketten het meeste gekozen pakket voor thuisgebruikers. Een anti-virus leverancier heeft meestal een basis pakket (Antivirus) een compleet pakket (internet security en een uitgebreid pakket (totaal of premium).

Het antivirus pakket van de meeste leveranciers (Zoals G-Data, ESET, Kaspersky of F-secure.) beschermt jouw systeem en biedt basis beveiliging. Het is bijvoorbeeld zonder firewall (je gebruikt dan de Windows firewall), zonder een online bankieren beveiliging (G-Data is een uitzondering) of alleen voor een computer of notebook. (niet mobiel)

Een internet security pakket is over het algemeen het meest compleet met online bankieren beveiliging, firewall, uitgebreid anti-spam en phising filter voor jouw e-mail. Met de meeste internet security pakketten kan je meerdere apparaten beveiligen, niet alleen jouw computer, notebook maar ook jouw mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Een total security of premium pakket biedt bijna een zakelijke beveiliging voor jouw systeem of je krijgt een aantal extra functionaliteiten. Dit kan bijvoorbeeld een wachtwoord manager zijn voor wachtwoord beheer, met F-secure Total krijg je bijv. een VPN voor meer Privacy of Met ESET security premium krijg je ESET live guard een sandbox systeem die zero days bedreigingen kan detecteren

Een antivirus pakket is meestal goedkoop, maar heeft over het algemeen niet alle functies (denk hierbij aan online bankieren)

Een internet security pakket is voor de meeste gebruikers de beste oplossing, je krijgt een compleet beveiliging pakket voor een aantrekkelijke prijs.

Een totaal pakket is meestal een beetje overdreven voor een thuisgebruiker, download je heel veel of je hebt kinderen die met veel plezier op alles klikken dan wordt het interessant bijv. met ESET security premium.

Hieronder een aantal vergelijkingen van een aantal antivirus leveranciers.

G-data antivirus, internet security en total security.

G-data vergelijking

Kaspersky, antivirus, internet security en total protection.

kaspersky vergelijken

ESET NOD32 antivirus, internet security en premium.

ESET vergelijken

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.