Een extra monitor voor je notebook of tablet.

Aankoopadvies, Windows

Taal keuze:

Het is steeds gebruikelijker om voor je thuiswerkplek een laptop of een Microsoft surface tablet te gebruiken. Omdat laptop en tablet schermen meestal kleiner zijn (zo rond de 12 inch.) is het prettig om een 2e monitor aan te sluiten voor een groter overzicht.

Waar moet je opletten bij het uit kiezen van een 2e monitor?

Controleer welke aansluitingen jouw laptop of tablet heeft voor een extra monitor. Sommige laptops en tablets hebben een docking station nodig om een 2e monitor aan te sluiten. De Microsoft surface gebruikt de Microsoft surface dock hiervoor, de surface dock heeft naast monitor aansluitingen extra aansluitingen voor usb apparaten, netwerk aansluiting en is tevens een lader voor je Surface laptop of tablet.

Je hebt bijvoorbeeld ook verschillende verloopstekkers om een 2e monitor aansluiten. Hieronder een aantal voorbeelden.

Monitoren met een vesa aansluitingen

Monitoren met een vesa mount, kan je monteren aan een muurbeugel of bureau standaard. Niet alle monitoren hebben een vesa mount, je herkent deze monitoren aan de 4 schroefgaten achterop de monitor.

Type monitor (desktop monitor of usb monitor)

Persoonlijk raad ik monitoren aan die in hoogte verstelbaar zijn zoals Ilyama monitoren, hierdoor kan je jouw thuiswerkplek comfortabel inrichten.

Een alternatief is bijvoorbeeld een Asus zenscreen, dit is een draagbaar 15 inch beeldscherm via usb, handig als je niet zoveel ruimte hebt op je bureau of als je niet altijd gebruik maakt van een 2e scherm.

Laptop werkplek met coolermaster standaard

Een notebook standaard

Vind je het prettiger om op gelijke hoogte te werken met je 2e monitor dan kan je gebruik maken van een notebook standaard. Met een notebook standaard verhoog je jouw notebook op gelijke hoogte als je monitor.

Afhankelijk wat je zelf prettig vindt kan het raadzaam zijn om een apart keyboard en muis te gebruiken bij je notebook standaard.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.