Een Microsoft account aanmaken

Office 365 Home, Personal

Taal keuze:

Voordat je een nieuw Microsoft account registreert is het raadzaam om te controleren of je al een Microsoft account hebt. Tegenwoordig worden Microsoft accounts geregistreerd via @outlook.com voorheen was dit @hotmail.com, @live.com of @ msn.com. Als je al een account hebt kan je het beste dit account omzetten naar een @outlook.com account.

Een nieuwe Microsoft account registeren

@outlook.com e-mailadres aanmaken

Ga naar https://signup.live.com/

Nieuw e-mailadres aanmaken

Klik op nieuw e-mailadres aanmaken, gebruik bijv. je eigen naam @outlook.com en volg de stappen.

Zodra je alle stappen hebt doorlopen kan je beginnen met het instellen van 2 staps verificatie voor je account (zie mijn blog bericht hierover). Met 2 staps verificatie gaan we je account beveiligen zodat je account vrijwel niet gehackt kan worden. Met 2 staps verificatie krijg je een sms code toegestuurd voor je toegang krijgt tot je account.

Een bestaand Microsoft account

Als je al een Microsoft account hebt dan is het handig om deze om te zetten naar een @outlook account en je beveiligings gegevens te controleren. Ga naar office.com en meld je aan met jouw account.

outlook e-mailadres aanpassen

Klik bovenaan op je account symbool en daarna profiel. Je komt dan op je profiel pagina, klik op contact gegevens, daarna dit e-mailadres beheren.

nieuw outlook e-mailadres alias toevoegen

In het volgende scherm kan je een nieuw e-mailadres toevoegen. Als je bijv. een oud Microsoft account hebt kan het zijn dat je e-mailadres door Windows was aangemaakt of wellicht is het nog de naam vanuit een jeugd segment. Mooi moment om deze aan te passen en te professionaliseren naar je eigen voor en achternaam bijv. [email protected]

@outlook alias toeveogen

Klik op e-mailadres toevoegen, daarna nieuw e-mailadres maken en toevoegen als een alias.

Als je deze stappen hebt doorlopen kan je jouw nieuwe e-mailadres markeren als primair, hierna wordt je afgemeld en zodra je gaat aanmelden kan dat met je nieuwe e-mailadres. Alle gegevens blijven gewoon bewaard, alleen op je systemen moet je opnieuw aanmelden met je nieuwe e-mailadres.

Hierna kan je beginnen met het instellen van 2 staps verificatie als je dit nog niet gebruikt om je account te beveiligen. (zie mijn blog bericht hierover)

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.