Een Microsoft account aanmaken

Voordat je een nieuw Microsoft account registreert is het raadzaam om te controleren of je al een Microsoft account hebt. Tegenwoordig worden Microsoft accounts geregistreerd via @outlook.com voorheen was dit @hotmail.com, @live.com of @ msn.com. Als je al een account hebt kan je het beste dit account omzetten naar een @outlook.com account.

Een nieuwe Microsoft account registeren

@outlook.com e-mailadres aanmaken

Ga naar https://signup.live.com/

Nieuw e-mailadres aanmaken

Klik op nieuw e-mailadres aanmaken, gebruik bijv. je eigen naam @outlook.com en volg de stappen.

Zodra je alle stappen hebt doorlopen kan je beginnen met het instellen van 2 staps verificatie voor je account (zie mijn blog bericht hierover). Met 2 staps verificatie gaan we je account beveiligen zodat je account vrijwel niet gehackt kan worden. Met 2 staps verificatie krijg je een sms code toegestuurd voor je toegang krijgt tot je account.

Een bestaand Microsoft account

Als je al een Microsoft account hebt dan is het handig om deze om te zetten naar een @outlook account en je beveiligings gegevens te controleren. Ga naar office.com en meld je aan met jouw account.

outlook e-mailadres aanpassen

Klik bovenaan op je account symbool en daarna profiel. Je komt dan op je profiel pagina, klik op contact gegevens, daarna dit e-mailadres beheren.

nieuw outlook e-mailadres alias toevoegen

In het volgende scherm kan je een nieuw e-mailadres toevoegen. Als je bijv. een oud Microsoft account hebt kan het zijn dat je e-mailadres door Windows was aangemaakt of wellicht is het nog de naam vanuit een jeugd segment. Mooi moment om deze aan te passen en te professionaliseren naar je eigen voor en achternaam bijv. [email protected]

@outlook alias toeveogen

Klik op e-mailadres toevoegen, daarna nieuw e-mailadres maken en toevoegen als een alias.

Als je deze stappen hebt doorlopen kan je jouw nieuwe e-mailadres markeren als primair, hierna wordt je afgemeld en zodra je gaat aanmelden kan dat met je nieuwe e-mailadres. Alle gegevens blijven gewoon bewaard, alleen op je systemen moet je opnieuw aanmelden met je nieuwe e-mailadres.

Hierna kan je beginnen met het instellen van 2 staps verificatie als je dit nog niet gebruikt om je account te beveiligen. (zie mijn blog bericht hierover)

close

Blijf op de hoogte

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo Konijn

Carlo Konijn

ICT Adviseur

Computerhulp nodig?

Hebt je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Ik help je graag op weg, stuur gerust een bericht via whatsapp of plan een afspraak.

Computer onderhoud uitbesteden voor een vast bedrag per maand.
Computerhulp service abonnement

Veilig online surfen met Goose VPN

Bescherm jezelf online met GOOSE VPN™. GOOSE VPN™ is de enige echte Nederlandse VPN aanbieder. Veilig en onbegrensd online met gebruiksvriendelijke software.

Wellicht ook interessant
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu