Een nieuwe generatie draagbare spelcomputers, the hype is real!

Windows

Taal keuze:

Een nieuwe generatie draagbare spelcomputers, the hype is real!

Handheld Gaming Consoles (draagbare spelcomputers) is niks nieuws, de meeste mensen zijn bekend met de gameboy. Een van de meeste bekendste draagbare spelcomputers. Dit was destijds helemaal de hype om spelletjes onderweg te kunnen spellen.

ASUS ROG Ally

Op den duur kwam er de GameBoy Color, de advance, DS, 3DS (ja ken je dit nog) en nu hebben we de Nintendo switch. Al is de Nintendo switch in verhouding niet meer zo draagbaar om overal mee naar toe te nemen.

Er zijn ook andere draagbare spelcomputers geweest zoals de Sega game gear (old skool) en de Playstation vita (iets recenter in verhouding.) Allemaal hebben ze hun glorie dagen gehad, maar helaas ze verdwijnen ook weer en dat is erg jammer.

De nieuwe generatie Handheld Gaming Console (draagbare spelcomputers)

Valve het bedrijf onder andere bekend van Half Life en steam (gaming bibliotheek), kwam enige tijd geleden met de Steam deck. Een draagbare handheld waarmee je vrijwel alle games vanuit de Steam gaming bibliotheek kan spelen.

De steam deck heeft veel positieve reviews ontvangen en de geruchten gaan rond dat valve bezig is aan de 2e versie van de steam deck met betere prestaties. Alleen deze wordt niet snel verwacht, andere leveranciers blijven echter niet stil zitten en er verschijnen verschillende soorten handheld gaming consoles op de markt vergelijkbaar met de steam deck.

Een van deze handheld gaming consoles is de Asus ROG Ally.

De Asus ROG Ally is een bijzondere gaming console omdat deze draait met Windows 11 home in tegenstelling tot de steam deck die een linux versie gebruikt. Er zijn andere gaming consoles te vinden met Windows, echter lijkt het erop dat Asus de smaak goed te pakken heeft.

Bovendien ben je meer verzekerd met betrouwbare garantie afhandeling en driver updates dan andere handheld gaming consoles.

Dit is een belangrijk onderdeel als het gaat om handheld gaming consoles. Voorheen als we het even terug vergelijken met een Gameboy of de PlayStation vita waren de internet mogelijkheden vrij beperkt. Tegenwoordig met de ze moderne handhelds is dit niet het geval, je kan er net zoveel mee als jouw computer en notebook.

Dit betekent helaas ook kwaadaardige malware en andere narigheid. Aangezien deze producten ook voor kinderen bedoelt zijn die meestal niet zo opletten wat ze online allemaal doen. Is er een groter risico met deze apparaten, als ouder zie je het waarschijnlijk als een leuk cadeau.

Echter houw er rekening mee dat deze handheld met Windows 11 een bekroond antivirus pakket nodig heeft (bijv. Kaspersky) en een Microsoft account (@outlook.com @hotmail.com @msn.com @live.nl) om bitlocker versleuteling (anti diefstal preventie) mee te activeren.

Er komt tegenwoordig iets meer bekijken dan even een leuk cadeautje.

Wat maakt de Asus ROG Ally zo speciaal?

In verhouding om bijv. een gaming laptop of computer te kopen, die in prijs een stuk duurder is heb je met de Asus ROG Ally verschillende mogelijkheden.

  1. Je kan jouw favorieten games installeren op de Asus ROG Ally.
  2. Je kan games spelen (streaming) via Xbox game pass.
  3. Je kan games spelen en installeren vanuit de Steam bibliotheek.
  4. Je bent lekker mobiel, even in de trein een spelletje spelen of onderweg in de auto.
  5. Naast gaming kan je jouw favorieten windows apps installeren, bijv. Netflix of Disney+.

Omdat er Windows 11 op de Asus ROG Ally draait, heb je verschillende mogelijkheden om jouw favorieten games te spelen. Op YouTube staan verschillende videos met games die je kan spelen via de Asus Rog Ally. Het is een complete gaming handheld met veel mogelijkheden.

Nogmaals Asus ondersteunt over het algemeen hun apparaten erg goed met betrouwbare hardware garantie en software updates.Waarop letten als je een Asus ROG ally gaat gebruiken?

Als je de Asus ROG Ally voor het eerst gaat gebruiken, zorg ervoor dat je een Microsoft account hebt of deze tijdens de setup aanmaakt. Het gebruikersaccount wordt gekoppeld aan het Microsoft account en hiermee wordt Bitlocker versleuteling geactiveerd in Windows 11 home.

Dit is een anti-diefstal preventie, mocht je jouw apparaat kwijt raken dan heeft iemand anders niet zomaar toegang tot de bestanden op het apparaat. Het is tenslotte een draagbare gaming handheld die je kan vergeten of gestolen kan worden.

Daarnaast is het uiteraard om een sterk wachtwoord op jouw handheld te gebruiken of gebruik een lange pincode met Windows hello.

Eenmaal aangemeld bij Windows 11 home zullen er verschillende software updates beschikbaar zijn voor het apparaat. Er is altijd een Asus update tool beschikbaar op het apparaat om alle stuurprogramma’s en software mee te updaten.

Controleer daarna Windows update en installeer de nieuwste versie van Windows 11 Home.

Dit kan soms lang duren, zorg ervoor dat jouw Asus ROG Ally is aangesloten op de netstroom.

Alles up-to-date, tijd om antivirus beveiliging te installeren.

Zoals al eerder aangegeven heb je een antivirus pakket nodig voor de Asus ROG Ally, je kan bijv. kiezen voor Kasperky plus om jouw Asus ROG Ally mee te beschermen. Bovendien heb je een bijkomend voordeel, Kaspersky Plus wordt tegenwoordig geleverd met de Kaspersky VPN.

Hiermee kan je jouw netwerk verbinding mee versleutelen. Dit is erg handig als je onderweg bent en bijv. gebruik maakt van gratis of public wifi. Public wifi wordt vaak gebruikt door kwaadwillende om in te breken op apparaten. Met een VPN kan je dit voorkomen, als je de ASUS ROG Ally koopt voor jouw kinderen is dit wederom een aandachtpunt.Stel je gaat op vakantie naar een camping en ze nemen de Asus ROG Ally mee om daar te gamen. Veel parken gebruiken een open wifi die gratis is te gebruiken, echter is dit ook vaak een punt die kwaadwillende gebruiken om in te breken.

Zijn jouw kinderen nog niet op de leeftijd dat ze bewust zijn van alle gevaren op het internet, overweeg dan Kaspersky Premium met een 1 jaar gratis Kaspersky safe kids. Hiermee kan je extra filters toevoegen aan de Asus ROG Ally voor een veilige internet en gaming ervaring van jouw kinderen.

Bovendien wordt Kaspersky Safe Kids geleverd met een GPS tracker, Mochten ze de Asus ROG Ally kwijtraken dan kan je deze weer eenvoudig terug vinden.

Een nieuwe generatie gaming handhelds met de ASUS ROG Ally.

Het stukje beveiliging blijft een aandacht punt met deze handhelds, verder zijn het hele praktische gaming handhelds waarmee je veel games kan spelen zonder dat je een dure laptop of computer hoeft te kopen.

GamesGames

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.