Het belang van antivirus beveiliging voor iOS en Android.

Cyberfit

Taal keuze:

Het belang van antivirus beveiliging voor iOS en Android.

We krijgen er tegenwoordig steeds meer mee te maken, alles met techniek is hartstikke leuk. Voorheen dachten we een mobiele telefoon is niet nodig en ondersteunen doen we er vrijwel alles mee. Daardoor wil je graag jouw digitale veiligheid goed waarborgen om problemen te voorkomen.

Tijdens de oktober cybersecurity maand worden er door veel bedrijven extra aandacht besteed aan digitale veiligheid. Dit is natuurlijk supertof, er kunnen helaas vervelende problemen ontstaan als je jouw digitale veiligheid niet op orde hebt.

Het filmfragment laat duidelijk zien dat de meeste mensen geen ideeën hebben wat er eigenlijk komt kijken bij digitale veiligheid. Sterker nog de meeste gaan ervan uit dat ze niet interessant voor kwaadwillende.

Dit is echter niet het geval, door phising e-mails, sms of net whatsapp berichten is het een stuk makkelijker geworden om ergens in te breken. De meeste mensen maken gebruik van een Smartphone met internet, e-mail en verschillende chat diensten zoals whatsapp.

De meeste mensen hebben geen antivirus op hun smartphone. Gek eigenlijk aangezien de meeste mensen wel een antivirus installeren op hun computer. Onze smartphone is eigenlijk een draagbare computer, we kunnen er alles mee. We doen er ook veel meer mee. Ik zie steeds vaker mensen met hun smartphone afrekenen bij de kassa.

Dus als iemand op een phising link klikt en toegang krijgt tot jouw smartphone, hoe zit dan met jouw gekoppelde bankpas op jouw smartphone?

Dat zijn niet zulk fijne gedachten om over na te denken en hier ligt eigenlijk het grootte probleem. Super leuk al die mogelijkheden, maar is het nodig? Is het praktisch?

Jouw smartphone beveiligen met een antivirus pakket.

Allereerst is het belangrijk dat je een antivirus programma hebt voor jouw smartphone. Kies altijd voor een betaald antivirus (gratis antivirus programma’s bieden niet voldoende bescherming.) en altijd een die goed uit de testen komt zie av-test.org

Kaspersky Plus is bijv. een betrouwbaar antivirus programma voor jouw smartphone. Met bekroonde antivirus beveiliging, VPN en wachtwoord manager krijg je een compleet pakket om jouw digitale leven beter te beschermen.Heeft iOS een antivirus pakket nodig?

Jazeker, iOS is van zichzelf wel een veiliger besturingssysteem maar door phising berichten net zo vatbaar voor problemen als met Android. Daarom is het voor iOS net zo belangrijk om een antivirus pakket te gebruiken als met Android.

Kortom de eerste stap naar een veiliger digitaal leven begint met een antivirus pakket voor alle apparaten

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.