Hoe kan je het beste een printer installeren

Windows

Taal keuze:

Je hebt een nieuwe printer gekocht en nu wil je deze graag installeren. Het installeren van een nieuwe printer is meestal heel eenvoudig. Bedenk van te voren hoe je de printer wil aansluiten via USB, een netwerkkabel of wifi. De meeste printers worden tegenwoord via wifi aangesloten.

De voorbereiding van het installeren van je printer

Verwijder eerst al het transport materiaal en bescherm materiaal, er zit meestal ook bescherm materiaal aan de binnenkant van de printer. Via de voorzijde kan je meestal de printer openen, op dezelfde plek worden meestal de inkt patronen of toners geplaatst.

De printer aansluiten via een usb kabel of netwerkkabel

Als je de bekabeld gaat aansluiten dan moet je eerst de software installeren zie hiervoor de volgende stap

De printer aansluiten via wifi

Als je de printer via wifi gaat gebruiken dan moet je deze eerst verbinden met je modem of router voordat je de software gaat installeren. De meeste printers kunnen verbinden maken via de wps knop op de printer en de modem of router. Hiervoor zal je waarschijnlijk even in de handleiding moeten kijken.

Bij de meeste printer houw je namelijk de wifi knop een paar seconden in gedrukt tot het lampje gaat knipperen. (dit kan een beetje verschillen per printer) Op je modem of router zit meestal ook een wps knop, als je deze een paar sec. ingedrukt houdt zal ook het modem, router lampje knipperen. De printer zal nu verbinden met het modem of router.

Als het lukt dan blijft het wifi lampje op de printer meestal branden zonder te knipperen.

De printer software installeren

Je kan het beste de nieuwste software downloaden van de website van de fabrikant. Als je bijvoorbeeld een HP printer hebt dan ga je naar HP.com via software en ondersteuning kan je het model van je printer invullen en de software downloaden.

Als je de software hebt gedownload dan kan je de software installeren, de installatie gaat vrijwel automatisch. Op een gegeven moment wordt er gevraagd hoe je de printer hebt aangesloten. Dit is ook het moment dat je de printer als je deze bekabeld gebruikt mag gaan sluiten. (USB, netwerkkabel) Selecteer welke kabel die je gebruikt of als je de printer via wifi hebt verbonden dan selecteer je wifi.

De printer wordt nu automatisch geïnstalleerd, Bij een netwerk printer verschijnt er meestal nog een venster waarin de printer is gedetecteerd. In dit venster selecteer je de printer en klik je op volgende

Afronding

Na de installatie is alles geïnstalleerd, het is raadzaam om even een test pagina te printen om te kijken of alles goed werkt. Als je er een scanner bij hebt dan is het ook raadzaam om dit even te testen.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.