Hoe maak je eenvoudig een back-up van je bestanden (Thuisgebruik)

Handleidingen, Computerhulp, Office 365 Home, Personal

Taal keuze:

We bewaren steeds meer data van je computer, notebook, tablet en telefoon. We hebben al gauw flink wat gigabytes aan data of sommige van ons gaan al naar een terabyte. Bijna niet voor te stellen en ik kom uit het tijdperk van een floppy, daar ging niet zoveel op in verhouding wat we nu opslaan.

Eenvoudig een back-up realiseren en automatiseren.

Start met een cloud opslag.

Kies een cloud opslag om je bestanden centraal in op te slaan bijvoorbeeld via Microsoft OneDrive. (Microsoft 365 voor thuisgebruik). Hierdoor raken bestanden niet meer verspreid over verschillende apparaten.

Je slaat bijvoorbeeld bestanden op in de documenten map, soms op het bureaublad of op een andere gedeelte van je harde schijf. Je bestanden raken hierdoor makkelijk verspreid en het maken van een maken wordt lastiger.

OneDrive windows 10 backup

Met een cloud opslag worden mappen zoals documenten, afbeeldingen en bureaublad automatisch opgeslagen in de cloud en je zal steeds meer vanuit je cloud opslag gaan werken. Hiermee creëer je jouw eerste back-up van je bestanden. Je bestanden worden centraal opgeslagen in de cloud, als er iets met je computer of notebook gebeurt geen probleem dan staan ze nog in de cloud.

Een back-up van je cloud opslag

In de cloud kan je bestanden kwijt raken, helaas denk aan een verkeerde handeling je verwijdert per ongeluk bestanden. Het kan gebeuren door een virus of je account wordt gehackt. (Voor het laatste gebruik altijd sterke wachtwoorden.)

Je kan het eenvoudig automatiseren met een cloud back-up bijvoorbeeld met Acronis True Image, via Acronis True Image, wordt er dagelijks een back-up gemaakt van jouw complete Microsoft 365 omgeving. Je kan in het portaal van Acronis True Image, eenvoudig bestanden herstellen of bepaalde versies van bestanden herstellen.

Acronis True Image, wordt eenvoudig gekoppeld aan jouw Microsoft omgeving, je meld je aan met jouw Microsoft account en je geeft Acronis toegang tot jouw account. Daarna wordt de 1e back-up gestart en daarna wordt er automatisch een back-up gerealiseerd.

Een dubbele back-up met een Synology NAS of liever lokaal een extra back-up

Met een Synology NAS kan je wekelijks een kopie van jouw cloud opslag naar de Synology NAS downloaden. Dit kan je gebruiken als dubbele back-up als je bijvoorbeeld al Acronis true image gebruikt of als lokale back-up

Het laatste geeft je meestal prettig gevoel omdat je bestanden tevens lokaal bij jouw thuis worden opgeslagen via de Synology NAS. Die je bij jouw modem in de meterkast plaatst.

Het is op deze manier vrij eenvoudig om een complete back-up oplossing te realiseren. Van werken in de cloud > Acronis True Image back-up > Synology NAS. 1,2,3 klaar een handige back-up.

 

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.