Mijn eerste computer

Zelfstandig ondernemen

Taal keuze:

Ik geloof dat ik 5 of 6 was toen ik aan de slag ging met mijn eerste computer. Eigenlijk de computer van mijn vader, een 286 met nog een groen beeldscherm (vergelijkbaar met zwart-wit beeld).

Met een aantal dos commando’s was het mogelijk om een spel te starten of een ander spel te installeren. Hier begon mijn avontuur in de computer wereld, ik denk dat de meeste van mijn leeftijd zijn begonnen met spelletjes spellen en daarin veel vreugde hebben ervaren.

Ik begon met spelletjes zoals Prince of persia, schatgraven en ja ook tetris. Wat heel leuk was aan dit soort spelletjes was het tactisch denken. Je bent er met je kopie helemaal bij om oplossingsgericht door levels heen te spelen.

Dit vond ik niet alleen leuk, het was ook een leuke uitdaging. Nadenken over wat je doet en hoe je het gaat oplossen. Maar ook als het niet lukte je falen niet zien als het lukt niet. Maar gewoon weer wat anders proberen.

Ik kon op deze computer maar een spel per keer installeren vanwege de beperkte opslagruimte. Door deze beperking was het belangrijk dat ik van te voren besloot wat wil ik vandaag spelen. Mede omdat als ik save games had die zouden worden verwijderd als ik aan een nieuw spel begon.

Op een gegeven moment was dit natuurlijk wel vervelend. We zijn als mens creatieve personen en zodra we ons beperkt voelen dan stroomt de energie ook niet meer. Het is een waardevolle levenservaring voor me geweest. Als ik alles als kind al had dan was ik ongetwijfeld niet geworden wie ik nu ben.

Techniek voor je te laten werken begint met een goed systeem die langdurig meegaat, ga lekker op onderzoek.

Nu terugkijkend hierop zie ik het rode draadje in mijn leven, de reden waarom de jaren erna en in de computer winkel ik zou gedreven werd om systemen samen te stellen die altijd iets meer konden dan wat ik zelf of later klanten nodig hadden in de computer winkel.

Ik hoor zowel mijn vader en mijn baas nog hetzelfde zeggen, waarom moet er meer bij dat kost alleen maar meer. Ja maar op de lange termijn heb je er meer plezier van. (Nu kan ik ook zeggen dat het beter voor de wereld is en de natuur. Aangezien er dan minder systemen gefabriceerd kunnen worden als het allemaal langer mee gaat.)

Ik ben begonnen met een computer met beperkte middelen, waardoor nog niet alles mogelijk was. De ironie is dat ik nog steeds gesprekken heb met klanten die een systeem hebben gekocht en tegen beperkingen aanlopen.

Dit systeem is toch nieuw waarom heb ik deze beperkingen. Helaas komt dit omdat marketing technisch het leuker klinkt een nieuwe laptop voor € 499,- . Zon prijs die iedereen wel interessant vind. Alleen realistisch gezien werken ze meestal 1 jaar of heb je verschillende beperkingen.

Nouw wil ik dit niet gaan vergelijken met de 286 die ik als kind had, maar de kern van het verhaal onderzoeken wat echt bij jouw past heeft uiteindelijk veel meer waarde dan het leuke prijsje.

Vandaar dat mijn 2e computer alweer veel meer kon dan de eerste. Al ging ik daar veel meer aan sleutelen dan de 1e maar dat bewaar ik voor een volgende keer

Wat was jouw eerste computer of notebook?

Wat was jouw eerste ervaring met computers, notebooks met welke beperkingen had je het te doen als kind en hoe heb je deze opgelost ? Laat het me weten hieronder in de reacties.

 

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.