Verschil tussen Acer en Asus notebooks

Windows

Taal keuze:

Over het algemeen is Asus een beter merk dan Acer, dit heeft te maken met de onderdelen die gebruikt worden voor de laptop. Acer notebooks zie je vaak in de aanbieding met een hele mooie prijs en specificaties.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een notebook voor €399 à € 499,- zal je veel meer Acer notebooks tegenkomen. Dit is niet per se slecht, maar je kan er de klok op gelijk stellen dat bepaalde onderdelen van een lagere kwaliteit zijn dan bijvoorbeeld een notebook van € 699,- of hoger.

Je ziet het meestal aan de bouw van de laptop het is bijv. Meer plastic of als je het scherm open en dicht klapt dan voelt het wankel en niet zo sterk. Voornamelijk ligt hier het probleem, op een gegeven moment gaat bijvoorbeeld het scharnier stuk en dan hangt het scherm los.

In hoeverre de fabrikant hierin garantie gaat leveren is dan twijfel.

Hoe snel kan een systeem stuk gaan?

Dit kan heel snel of het gebeurt helemaal niet, als je een notebook gaat kopen is het belangrijk om er een te nemen met 2 jaar garantie. (Sommige worden geleverd met 1 jaar). Met 2 jaar garantie heb je in ieder geval al meer zekerheid.

Verschil tussen Acer en Asus notebooks

Asus notebooks worden vanuit de fabriek uit getest en hebben over het algemeen minder problemen dan andere notebooks. Dit kan wel een beetje fictief, ik heb het zelf ook wel meegemaakt dat er een fabrieksfout was waardoor de notebook niet goed werkte. Echter dit is garantie werk, daarna nooit meer gehad.

Laat je niet misleiden door een aantrekkelijke prijs.

Die mooie folder aanbieding kan je beter laten liggen, ga gezellig met een winkel medewerker of met mij om tafel zitten en bespreek je wensen voor de aanschaf van een nieuwe notebook. Je koopt een laptop bij voorkeur voor 3 a 5 jaar en een laptop met betere onderdelen heb je uiteindelijk veel meer aan.

Laptopverzekering

Neem het zekere voor het onzekere, een scharnier van een laptop, beeldscherm of moederbord zijn meestal duur om te repareren. Met een laptopverzekering kan je jezelf hiervoor indekken.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.