Videobellen: de juiste webcam en headset voor je desktop of laptop

Windows

Taal keuze:

Voor videobellen heb je een webcam met een goede headset nodig, de meeste laptop hebben al een ingebouwde webcam maar desktops hebben dit meestal niet (alleen all-in one desktops). Als je gaat videobellen via jouw desktop dan zijn er verschillende webcams en headset die je kan gebruiken.

Voor Windows desktops zijn er 2 soorten webcams met of zonder Windows hello. Windows hello gebruikt gezichts herkenning met de webcam. Hiermee kan je eenvoudig aanmelden bij Windows of je achtergrond blur maken tijdens een het videobellen.

De meeste webcam hebben geen Windows hello, deze functie is nog relatief nieuw en het maakt de webcam in aanschaf duurder. Daarnaast hebben de meeste gebruikers een laptop waar het al wel in zit.

Webcams met Windows hello

Logitech, Lenovo en Yealink leveren onder andere webcams met gezicht herkenning voor Windows hello. Persoonlijk vind ik gezicht herkenning handig tijdens het inloggen en dat ik mijn achtergrond op blur kan zetten tijdens een vergadering. Voornamelijk als de hond in de achtergrond alle kanten op rent.

 

Webcams zonder Windows hello

Normale webcams zijn er in heel  veel soorten en maten, voornamelijk zit het verschil in beeldkwaliteit en sommige werken beter met weinig licht.

Persoonlijk raad ik voornamelijk webcams van Microsoft en Logitech aan, de kwaliteit en prijsverhouding zit mooi in het midden.

Headsets

Het is prettiger om te bellen met een headset, je hoort iedereen tijdens de vergadering beter dan over speakers. Ze horen jou ook beter in tegenstelling tot een microfoon via een speaker (beetje hetzelfde als handsfree bellen)

Sommige headsets hebben een ruis onderdrukking, hiermee wordt geluid om je heen gefilterd waardoor je duidelijk verstaanbaar bent.

Je kan kiezen voor mono of stereo headsets, met een mono headset houw je een oor vrij en ben je niet compleet afgesloten van je omgeving. Met een stereo headset kan jezelf juist weer wel afsluiten van je omgeving voor actieve focus sessies.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.