Waarom het verstandig is om de PostNL en DHL app standaard te gebruiken.

Blog berichten

Taal keuze:

Waarom het verstandig is om de PostNL en DHL app standaard te gebruiken.

Je hebt ze vast wel eens gezien die leuke phising berichten (zie ook dit artikel via Avrotros) dat er een pakket wordt opgestuurd, echter er is iets met het pakket. Je wordt erop gewezen om direct in te loggen om een bedrag te betalen of een app te downloaden om problemen rondom jouw pakket op te lossen.

Dit soort phising berichten zijn gevaarlijk, als je op de verkeerde link klikt of een kwaadaardige app download uit zo’n bericht is de kans groot dat er verschillende problemen ontstaan.

Bovendien in een moment waar je even niet op let ben je geneigd om op zo’n link te klikken, dit gebeurt wel vaker tijdens de feestdagen als je meerdere pakketten hebt bestelt.

Een praktisch oplossing is gebruik te maken van de PostNL en DHL app.

De meeste pakketten worden verstuurd via PostNL of DHL. (soms DPD) Door een account aan te maken bij PostNL en DHL worden alle informatie over jouw pakketten standaard weergegeven in de betreffende app.

Mocht je zo’n vervelende phising e-mail krijg dan ga je naar de app van PostNL of DHL en je ziet of er iets mis is met jouw pakket. Aangezien alle informatie daarin wordt ingeladen is de kans groot dat je al gauw ziet dat er helemaal niks aan de hand is.

Zodra je de phising e-mail of sms nogmaals leest zal je gauw zien dat een phising bericht is die je kan verwijderen.

Het moraal van het verhaal is jezelf een andere routine geven, door jezelf aan te leren dat alles in de officiële app van PostNL of DHL wordt geladen. Wordt je minder snel getriggerd door vervelende phising berichten.

Kaspersky wachtwoord mananger.

Nadeel van steeds meer apps.

Al die apps zijn natuurlijk heel leuk, alleen het betekent ook weer een extra account met inloggegevens. Op een gegeven moment wordt je een beetje gek omdat je niet meer weet hoeveel account je hebt. Laat staan of er overal sterke wachtwoorden worden gebruikt.

Gelukkig is daar een praktisch oplossing voor met de Kaspersky Password manager. Met het handige wachtwoord beheer van Kaspersky maak je eenvoudig sterke wachtwoorden en je hebt automatisch een overzicht van alle account van alle online diensten, apps en websites die je gebruikt.

Het geeft je daarmee de jaarlijks mogelijkheid om weer een praktisch routine op te bouwen, door jaarlijks de lijst door te nemen en elke webshop, online dienst of app die je niet meer gebruikt te verwijderen. (niet alleen in de wachtwoord manager, ook een verzoek indien bij de betreffende app, online dienst of shop om jouw gegevens te laten verwijderen.)

Voorkomen is betere dan genezen.

Je kan vervelende phising berichten beter voorkomen door jezelf een andere routine aan te leren. Gebruik de officiële app van een leverancier zodat je niet in de verleiding komt om op de links in e-mails te klikken.

Gebruik bijv. Kaspersky wachtwoord manager voor een duidelijk overzicht van al jouw account en om sterke wachtwoorden te maken.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.