Wat is een goed Android toestel, voor langdurig gebruik.

Android

Taal keuze:

Wat is een goed Android toestel, die je langdurig kan gebruiken? Meestal na 2 jaar worden Android toestellen langzaam en we stappen over naar een nieuw Android toestel. Maar zijn er ook Android toestellen die langer meegaan, verassend genoeg kwam ik via het Android one programma bij Nokia terecht.

Ja Nokia, van die oude 3310 die niet kapot waren te krijgen.

Android ONE toestellen

Android toestellen die onderdeel zijn van het Android one programma worden geleverd met een kale versie van Android. Bij de meeste fabrikanten krijg je meerdere apps op je toestel die je wellicht niet eens gaat gebruiken. Waardoor je toestel sneller langzamer wordt.

Android ONE toestellen hebben dit niet en gaan langer mee, blijven ook langer snel

De snelheid van een Android toestel

Voor het Android besturingssysteem heb je min. 1.5 a 2 GB Werkgeheugen (ram) nodig. Dit staat nog los van de mobiele apps die je gaat gebruiken. De meeste toestellen hebben over het algemeen 4GB werkgeheugen.

De processor bepaalt uiteraard de snelheid van je toestel, vrijwel hetzelfde als je computer of notebook. Het is niet makkelijk om ditte vergelijken al zijn er welvergelijking websites voor. Voornamelijk bepaalt de aankoop prijs of je een snelle processor krijgt.

Een toestel onder de € 200,- is bedoeld voor bellen en gebeld worden whatsapp en bijv. facebook. Als je bijvoorbeeld veel spelletjes, foto’s en video gaat doen krijg je toestellen boven de € 200,-. Deze zijn meestal uitgerust met snelle Snapdragon processoren.

Opslagruimte is natuurlijk belangrijk voor alle leuke apps die je wilt installeren of als je foto en videos maakt. Houw er rekening mee dat het Android besturingssysteem ook opslagruimte gebruikt. (+/- 7 a 10GB) Er moet altijd een beetje vrije ruimte zijn voor het besturingssysteem (2 a 3 GB) anders werken bepaalde onderdelen niet goed.

Met een toestel van 32GB opslagruimte heb je meestal maar 20GB of al iets minder dat je kan gebruiken. Het is zo vol, je kan de meeste wel uitbreiden met een MicroSD kaart. Echter het besturingssysteem en de apps worden altijd op het interne geheugen opgeslagen en niet op de MicroSD kaart.

Een toestel met 64GB opslagruimte is echt wel het minimale zodat je de komende tijd door kan.

Kwaliteit verschillen

Over het algemeen is een duurder toestel robuuster en kan beter tegen een stootje. Bij de specificatie staat bijv. Corning® Gorilla™ Glas wordt gebruikt. Bij goedkopere is dit niet zo waardoor als ze vallen de kans opbarsten groter is.

Garantie

Hardware garantie van je toestel verschilt per fabrikant, hetzelfde geldt voor software update voor je toestel. Toestellen die onderdeel zijn van het Android ONE programma krijgen meestal langere hardware garantie en maandelijks updates.

Hieronder heb ik een aantal Nokia toestellen naast elkaar gezet ter vergelijken.

 

 

2021: Nokia G20 Nokia X10 Nokia X20
Cpu: Mediatek G35 8x A53 2.3GHz Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G Mobiel platform Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G Mobiel platform
Werkgeheugen (Ram) 4GB 6GB 8GB
Opslagruimte 64GB 64GB 128GB
Scherm 6.5 inch 6.67 inch 6.67 inch
Wifi 802.11 b/g/n (2,4ghz) 802.11 b/g/n/ac (2,4 en 5 ghz) 802.11 b/g/n/ac (2,4 en 5 ghz)
Coverglas 2.5D coverglas Corning® Gorilla™ Glas 3 Corning® Gorilla™ Glas 5
Android versie 11 11 11
Accu 5050mAh 4470 mAh 4470 mAh
Garantie 2 jaar 3 jaar 3 jaar
Prijs < € 200,- > € 200,- > € 300,-

Wil je een Android toestel voor de lange termijn, dan zijn Toestellen met Android ONE een goede keuze.

Verzekering

Val, waterschade wordt niet gedekt onder de hardware garantie. Ook voor de lange termijn kan een telefoon verzekering handig zijn.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.