Wat is een goede Android Smartphone? (2023)

Android, Blog berichten

Taal keuze:

Wat is een goede Android Smartphone? (2023)

In de wereld van smartphones zijn er een heleboel mogelijkheden, over het algemeen kopen we een smartphone samen met onze mobiele abonnement of een los toestel i.c.m. een sim only abonnement.

Bij een mobiele provider kan je nog weleens een beperkt zijn aan een aantal modellen die de provider aanbeveelt. Dus hieronder een aantal handige tips voor het uitkiezen van jouw nieuwe Smartphone.

Aanbevolen hardware voor een goede Android Smartphone.

Het is aan te raden om een smartphone te kopen met min. 6GB a 8GB werkgeheugen en min. 128GB opslagruimte. Het werkgeheugen bepaalt onder andere de snelheid van jouw smartphone. Aangezien we tegenwoordig een heleboel doen met onze smartphone mag er best wel wat snelheid in zitten.

Hetzelfde geldt voor de opslagruimte, al kan je de meeste toestellen uitbreiden met een microsd kaart voor meer opslagruimte kan je over het algemeen deze alleen gebruiken voor foto’s en videos. Alle apps die je installeert worden vrijwel altijd geïnstalleerd op de interne opslag van het toestel.

Toestellen met bijv. 32GB of 64GB zullen snel vol zijn en daardoor gelijk langzaam worden of niet meer bruikbaar.

Welke CPU is het beste voor een Android smartphone?

Dit vind ik altijd een beetje moeilijk om advies over te geven aangezien de meeste smartphones een snelle cpu hebben. Alleen voor games heb je uiteraard meer nodig maar hier zijn ook speciale gaming smartphones voor.

Over het algemeen zal je zien staan octa-core met 4 of 8 cores. Dit is over het algemeen meer dan voldoende, als je echt op zoek gaat naar iets speciaals dan is het beter om de websites van de betreffende fabrikanten te bekijken en hun verschillende toestellen.


Android updates.

Kies altijd voor een recent Android toestel, de meeste smartphones krijgen 2 a 3 jaar updates. Zodra jouw Android toestel geen nieuwe updates meer ontvangt dan wordt jouw toestel kwetsbaar voor kwaadwillende apps.

Let daarom op met leuke aanbiedingen van smartphones omdat het meestal oude modellen zijn die niet langdurig mee gaan.

Aanbevolen Android Toestellen.

Hieronder heb ik een android toestellen voor algemeen gebruik en allemaal recente exemplaren (2023)

Motorola:

Samsung:

Nokia:

Fairphone 4

Mocht je echt een smartphone willen voor de lange termijn overweeg dan een Fairphone 4. Deze smartphone is ontwikkeld door een nerderlands bedrijf, het toestel kan je zelf eenvoudig repararen en je krijgt 5 jaar software updates.

Android smartphone antvirus beveiliging.

Als je eenmaal gaat genieten van jouw nieuwe smartphone, zorg dan ook voor bekroonde antivirus beveiliging van bijv. Kaspersky, ESET of G-Data. Vermijd ten alle tijden gratis pakketten, deze bieden niet voldoende beveiliging en het is wel zo fijn als je volledig veilig kan genieten van jouw nieuwe smartphone.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Rima van Philippines
    26 juni 2023 17:19

    Hi Carlo! Thanka for the advices ???? I have my old samsung galaxy phone and it stopped updating and everyday i receive pop-ups and some unnecessary sites.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.