Wat is een goede Chromebook voor school? (2022)

Chromebook, Geen categorie

Taal keuze:

Aankoopadvies: back 2 school Chromebooks

De zomervakantie is straks weer afgelopen en we gaan weer naar school. Wellicht heb je een ander systeem nodig voor school of ben je gewoon toe aan vervanging om met een frisse start te beginnen. In dit blog bericht geef ik je advies over Chromebooks met de voor en nadelen met mijn aanrader van specificaties.

Chromebooks voor school

Chromebooks zijn simpele notebooks met ChromsOS (het besturingssysteem van Google), voor een aangename prijs heb je al gauw een snelle laptop om jouw huiswerk mee te maken. ChromsOS werk voornamelijk met de Google Chrome browser en bepaalde apps uit de Google Play store.

Microsoft office hier een mooi voorbeeld van alleen de Microsoft Teams app is geschikt, de rest gaat via office online met Google Chrome. Hetzelfde geldt voor de Ziggo Go app, maar je kan welk via de Google Chrome browser naar www.ziggogo.tv om televisie te kijken.

Chromebook apps

Niet alle Google play apps worden ondersteund via een Chromebook, wil je specifieke google play apps gebruiken controleer dan de mogelijkheden via een winkel of showroom in de buurt.

Je kan het zien als jouw smartphone in een laptop behuizing. Het meeste dat je kan met jouw smartphone kan ook met een Chromebook.

Wanneer een Chromebook door school wordt aanbevolen werken student voornamelijk met de Microsoft Teams app en Microsoft office online (via de webbrowser) Microsoft Office online is een versimpelde versie van Microsoft office met Word, Excel, PowerPoint en OneNote Online.

Hieronder een kort fragment over Microsoft Office online

Welke Chromebook is het beste voor school?

Over het algemeen zijn de aanbevolen specificaties van Chromebook voor school niet zo hoog. Met vrijwel elke Chromebook kan je van start, echter wil je langdurig genieten van jouw Chromebook dan is het raadzaam om een uitgebreider model te nemen.

Een standaard Chromebook wordt meestal geleverd met een intel Celeron of mediatik processor, 4GB werkgeheugen en 32GB of 64GB Emmc voor opslagruimte. We gaan er even vanuit dat ChromeOS op den duur meer ruimte gaat gebruiken voor updates en je wilt dat alles snel blijft werken.

Ik raad je aan om te gaan voor een Chromebook met de volgende technische specificaties.

CPU: Intel Pentium of Intel core i3
Werkgeheugen: 8GB of hoger
Opslagruimte: 128GB of meer.

Hoe zit het met de beveiliging van een Chromebook.

Chromebooks worden geleverd met ingebouwde beveiliging, hierdoor heb je geen antivirus programma nodig. Je ontvangt automatisch beveiligings update via Google, echter op een gegeven moment stopt Google met het ondersteunen van bepaalde Chromebooks. Via deze lijst kan je jouw model opzoeken en controleren hoe lang jouw Chromebook wordt ondersteunt.

Als de ondersteuning verloopt krijg je geen updates meer en kan je de Chromebook niet meer gebruiken.

Hieronder een aantal modellen om je op weg te helpen.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.