Wat is een goede printer? (2022)

Aankoopadvies

Taal keuze:

Wat is een goede printer? (2022)

Of je nu een printer zoekt voor thuis of zakelijk de mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig. Ik kan me nog herinneren dat we in de computer winkel een aantal modellen hadden en nu zie ik rijen in de wel bekende computerzaken.

Eerst even de basics over printers

Je hebt inktjet en laser printers, voor alleen printen of als all-in one om ook te kunnen kopiëren en scannen. Voor de aanschaf van een nieuwe printer is het van belang om na te gaan hoeveel je print. Met een inktjet printer is het van belang dat je maandelijks een aantal keren print, om te voorkomen dat de inkt niet opdroogt of erger dat de printer kop verstopt raakt.

Het vervangen van een printerkop kan een duurdere reparatie zijn waar je niet op staat te wachten en iedere keer een nieuwe printer kopen is ook niet echt duurzaam.

Inktjet printers

  • Goedkoop in aanschaf
  • Print min. 4 a 10 keer per maand.
  • Inkt patronen zijn over het algemeen prijzig, alternatieve bijv. via inktweb zijn interessanter.

Inktjet printers met een eco tank

Tegenwoordig kan je inkjet printer kopen met een hervulbare inkt tank, als de inkt op is kan je met een flesje inkt de tank eenvoudig bijvullen. Dit is over het algemeen goedkoper dan losse patronen kopen en de inktflesjes kan je meestal 1 jaar gebruiken.

Canon printers met een ecotank hebben de G in het modelnaam, bij Epson ecotank en HP smart tank.

Aanbevolen functies voor een inkjet printer

Dit is mijn persoonlijke mening, als je een printer koopt raad ik je aan er een te nemen met Wifi, Lan (bekabeld internet), Apple air print en Google cloud print. In de meeste gevallen ga je een printer aansluiten in je netwerk zodat je de printer op een praktisch plaats kan neer zetten.

Inkjets met alleen WiFi zijn er in diverse modellen, de Wifi op een printer is over het algemeen beperkt kwa bereik. Deze dient in de buurt te staan van de router of wifi-ontvanger. Vandaar dat een inkjet met een bekabelde lan (bekabeld internet) aansluiting praktischer is om te hebben.

Als je kinderen hebt dan is de kans groot dat ze vaker via hun mobiel, tablet of Chromebook (school) iets printen. Hiervoor heb je Wifi direct printing, Apple air print of Google cloud print ondersteuning nodig. Deze meeste printers hebben dit standaard inbegrepen, of ze hebben een aparte mobiele app die je kan gebruiken.

In ieder geval raadzaam om even te controleren.

Wanneer neem je een laser printer?

Laser printer zijn duurder in aanschaf maar kunnen veel meer printen in tegenstellig tot een inkjet printer. De meeste laser printer zijn standaard alleen voor zwart-wit printen, de duurde modellen zijn ook beschikbaar met kleur. Houw er alleen rekening mee dat de toners voor kleur over het algemeen duurder zijn.

Voor sommige laser printers zijn er alternatieve bijv. via inktweb.

Hoeveel ruimte neemt een laserprinter in beslag ?

Tegenwoordig heb je kleine laser printer, echter deze printen alleen in zwart-wit en je kan er niet mee scannen. Als je wel wilt scannen en kopiëren dan is het raadzaam om goed te kijken naar de maten van de printen. Over het algemeen krijg je er zon mooie grote scan bak bovenop voor het scannen en kopiëren.

Welke aansluitingen zijn belangrijk voor een laserprinter?

Eigenlijk hetzelfde als met een inkjet printer bij voorkeur met Wifi, Lan (bekabeld internet), Apple air print of Google cloud print.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.