Wat is een Microsoft account ?

Office 365 Home, Personal

Taal keuze:

Een Microsoft account is een combinatie van een mailadres (@outlook.com) en een wachtwoord die je gebruikt i.c.m. Windows 10 systemen.

Een @outlook e-mailadres

Alles begint met een @outlook.com e-mailadres, het e-mail en cloud platform van Microsoft. Deze service is gebaseerd op de zakelijk diensten van Microsoft, als particulier kan je gebruik maken van hoogwaardige gehoste e-mail met uitgebreide beveiligings mogelijkheden. Met een @outlook e-mailadres kan je eenvoudig je e-mail, agenda en contacten synchroniseren op je apparaten via de Microsoft Outlook app.

Microsoft OneDrive online opslag in de cloud

Met Microsoft OneDrive krijg je 5GB opslagruimte met een gratis account, met een betaald abonnement krijg je 1TB aan opslagruimte. Via Microsoft OneDrive kan je automatisch een back-up maken van je bestanden zoals documenten, afbeeldingen, muziek en video’s. Deze bestanden worden automatisch gesynchroniseerd met de Microsoft cloud.

Bestanden die je synchroniseert met Microsoft OneDrive worden veilig en versleuteld opgeslagen op de Microsoft servers. Je kan je account beveiligen met 2 staps verificatie zodat je bestanden beschermd blijven in de cloud.

Microsoft OneDrive heeft ransom, malware beveiliging mocht door een virus of malware bestanden verwijdert worden van je computer dan kan je deze herstellen via Microsoft OneDrive.

Microsoft office online

Office online is een webversie (via de browser) van Microsoft office. Met een gratis account kan je gebruik maken van office online. Je kan brieven maken met Word online, berekeningen maken met Excel online of presentaties met PowerPoint online. Als je al werkt met Microsoft office dan is het eenvoudig om met office online te werken en al je bestanden worden automatisch opgeslagen in je OneDrive account.

Microsoft office 365

Met Microsoft office 365 krijg je de vertrouwde office apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook.) die je kan gebruiken op meerdere apparaten. Je krijgt bij het office 365 abonnement extra opslagruimte voor je e-mail (50GB) en 1 TB opslagruimte voor OneDrive.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.