Wat is een goede studenten laptop? (2023)

Windows

Taal keuze:

Asus laptopsEen goede studenten laptop (2023)

Het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen en nu verschijnen alle back 2 school acties met nieuwe laptops. Maar welke laptop is het beste voor jouw studie?

Wat ga je doen op school?

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen waar je jouw laptop voor nodig hebt. Voor het meeste schoolwerk gebruik je voornamelijk Microsoft office en bijv. Microsoft Teams. Je hebt niet zo’n supersnelle laptop nodig als je alleen maar gebruik gaat maken van Microsoft office.

Tenzij je een opleiding gaat doen waar je andere tools nodig hebt, denk bijv. een grafische opleiding. Bij deze opleidingen wordt er gebruik gemaakt van de Adobe Cloud apps voor het bewerken van foto’s en video’s hiervoor heb je een snellere laptop nodig.

Met technische opleidingen heb je dit ook als er bijv. bouwtekeningen worden gemaakt.

Het is belangrijk dat je van tevoren weet wat je met jouw laptop gaat doen en dat je de bijhorende hardware vereisten controleert voordat je zon leuke aanbieding aanschaft.

Mini laptop, normale laptop of laptop met draaibaar scherm.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden rondom laptops, als je de hardware vereisten weet van de software die je gaat gebruiken voor school kan je gaan kijken wat voor soort laptop het beste bij je past.

Die laptop neem je constant met je mee, een grote laptop is meestal niet zo praktisch wegens het gewicht. Je kan bijv. kiezen voor een mini laptop (10 tot 12 inch) deze zijn lichter en makkelijker mee te nemen.

Je kan ook kiezen voor een laptop met touchscreen om op te tekenen, dit is voor grafische opleidingen heel praktisch.

Een Microsoft Surface Go tablet of Microsoft Surface laptop go kunnen interessante alternatieven zijn voor school.

Kortom er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen

Een aantal aanbevelingen voor een goede studenten laptop.

Als je meer van mijn blogs hebt gelezen dan weet je ondertussen van me dat het beter is om een computer of laptop te kopen met iets meer vermogen dan dat je nodig hebt zodat je hier langdurig van kan genieten.

Het is tenslotte zonde als je jouw laptop na een schooljaar niet meer kan gebruiken. Na verschillende software update die meer vereisen van de hardware dan het jaar daarvoor. Laptops met bijv. een Intel Celeron, Intel Pentium, Amd Ryzen 3, 4GB werkgeheugen kan je beter laten staan.

Voor internet, e-mail en Microsoft office wordt min. Een Intel Core i3, 8GB werkgeheugen en 250GB SSD. Ben je van plan meer te gaan doen met jouw laptop of wil je er langdurig van genieten raad ik je aan op te kiezen voor min. Een intel core i5, 16GB werkgeheugen en 250GB SSD.

Als je apps zoals Adobe photoshop gaat gebruiken dan kan je het beste kiezen voor een intel core i7, 16 of 32 GB werkgeheugen, 500GB SSD met een aparte videokaart.

Beveiliging van jouw studenten laptop.

Uiteraard wil je jouw studenten laptop goed beveiligen, het zou tenslotte erg vervelend zijn als er iets met je laptop gebeurt of als je belangrijke school documenten kwijtraakt. Voor alle Windows 11 laptops heb je een Microsoft account nodig (@outlook.com @msn.com @live.nl of @hotmail.com)

Als je tijdens het instellen van jouw Windows 11 laptop jouw Microsoft-account koppelt wordt Bitlocker geactiveerd. Bitlocker versleuteld jouw laptop, mocht deze gestolen worden dan heeft iemand anders geen toegang tot jouw e-mail en bestanden. (anti-diefstal preventie)

Uiteraard heb je een bekroonede antivirus beveiliging nodig om jouw laptop te beschermen, Kies bijv. voor Kaspersky Plus. Kaspersky Plus is een compleet antivirus pakket met een wachtwoord manager en VPN. Met de wachtwoord manager kan je eenvoudig sterke wachtwoorden maken, gebruiken voor 2 staps verificatie om jouw accounts goed te beveiligen.

Met kaspersky VPN kan je jouw netwerkverbinding versleutelen en veilig gebruik maken van gratis wifi, meestal is de wifi op school gratis en iedereen kan er gebruik van maken. Andere kunnen hierdoor jouw laptop opzoeken via het netwerk en proberen in te breken. Met een VPN bescherm je jouw studenten laptop op de gratis wifi.

Kortom handige mogelijkheden om jouw laptop goed te beschermen, zijn jouw kinderen nog minderjarig dan kan je kiezen voor Kaspersky Premium met Kaspersky Safe Kids. Hiermee kan je het internet gebruik van jouw kind beperken tot bepaalde categorieën. De laptop is tenslotte voor school en niet voor spelletjes of de hele tijd filmpjes kijken op het internet.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.