Wat is Microsoft 365 Basic voor thuisgebruik?

Windows

Taal keuze:

Wat is Microsoft 365 Basic voor thuisgebruik?

Voorheen kon je alleen kiezen uit Microsoft 365 personal of family in de Microsoft 365 thuisgebruik abonnementen. Microsoft heeft een nieuw pakket toegevoegd genaam Microsoft 365 basic.

Zoals de naam al aangeeft is het simpel abonnement met een aantal handige functies. Je krijgt extra bescherming voor jouw e-mail, cloud opslag en 100GB opslagruimte voor OneDrive.

Als je niet zoveel bestanden opslaat in de cloud of als je meer geintresseerd bent in veiliger e-mailen met jouw Microsoft e-mailadres (@outlook @msn @hotmail @live) dan is het een praktisch pakket.

  • Voor één persoon.
  • Gebruik op meerdere apparaten tegelijkertijd.
  • Werkt op internet, iOS en Android.
  • 100 GB beveiligde cloudopslag.
  • Bescherming tegen ransomware voor foto’s en bestanden in OneDrive.
  • Beveiligde Outlook-web- en mobiele e-mail en agenda’s zonder advertenties.

Zijn er beperkingen met Microsoft 365 basic?

Het pakket is bedoeld voor gebruikers die veiliger willen e-mailen en extra opslagruimte nodig hebben voor Microsoft OneDrive. Alleen in verhouding tot het personal abonnement niet zoveel opslaan in de cloud.

Met Microsof 365 basic krijg je 100GB cloud opslag en met Microsoft 365 personal krijg je 1000GB (1TB) cloud opslag.

Met Microsoft 365 basic kan je alleen Microsoft office gebruiken via office online met de webbrowser via office.com of met de mobiele apps van jouw smartphone of tablet.

Je krijgt geen toegang tot de Microsoft office voor pc’s of mac’s. Als je bijvoorbeeld een word document wilt maken dan moet je die doen via office.com via office online.

Als je een computer of notebooks hebt met een licentie van Microsoft office bijv. van jouw werk of school dan zou je deze kunnen gebruiken. Of Microsoft office als eenmalige aankoop aanschaffen.

Waarom zou je Microsoft 365 basic kopen?

Je koopt Microsoft 365 basic voor veiliger e-mailen of net dat beetje extra cloud opslag. Persoonlijk vind ik de optie om veiliger e-mailen het al waard om het te kopen.

Alle klikbare links en bijlage die je ontvang via jouw e-mail worden namelijk extra gecontrolleert op phising en malware. Dit is erg handig omdat er vaker via onze mobiele telefoon onze e-mails openen. (De technische term is advanced treat protection, klinkt erg fancy. maar het maakt jouw digitale leven een stuk veiliger.)

Niet iedereen gebruikt een antivirus op zijn/haar telefoon, sterker op een iphone kan het niet eens. En deze gevaren worden door eindgebruikers enorm onderschat. 9 van de 10 van alle hacks komen van phising e-mails en onderschat ze niet ze worden steeds beter gemaakt.

Een stukje preventie is daarom heel belangerijk, de meeste eindgebruikers maken gebruik van een gratis e-mailaccount. hartstikke leuk natuurlijk maar de beveiliging op een gratis account is nu eenmaal beperkt.

Voor € 20,- per jaar of voor € 2,- per maand krijg je eigenlijk heel veel. Vrijwel gelijk als de prijs voor een kopje koffie, in cybersecurity zeggen we als je meer geld uitgeeft aan koffie dan wordt je gehackt.

Microsoft 365 basic kan je direct kopen via Microsoft via deze link.

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.