Welke antivirus is het beste voor Windows ?

Aankoopadvies, Internetbeveiliging

Taal keuze:

Ik krijg deze vraag vrijwel elke week of als ik een reparatie binnen krijg met virussen of malware. Zonder een antivirus pakket of een gratis antivirus pakket is de kans groter op problemen. Een betaalde biedt altijd de beste beveiliging.

Gratis antivirus pakketten

Deze pakketten zijn meestal bedoelt als proefversie zodat je kan ervaren hoe het pakket werkt. Het nadeel is echter dat sommige gratis versies geen verloopdatum hebben, je kan ze dus gewoon blijven gebruiken.

Best wel vervelend als consument ga je er dan vanuit dat het goed zit. Helaas dit is niet het geval, de updates zijn altijd oud en geeft je niet de complete beveiliging die je zou willen.

gratis antivirus

Malware: antivirus pakketten

Er zijn ondertussen verschillende gratis antivirus pakketten om te vinden die eigenlijk malware en virussen installeren op je systeem. Na verloop van tijd krijg je een melding dat je systeem helemaal vol staat met malware en virussen. Meestal met de vermelding als je het wilt oplossen om een bedrag te betalen. Met het risico dat je bankgegevens worden gestolen omdat het geen echt antivirus pakket was.

Kies een antivirus pakket die bij jou past

Iedereen beweert de beste bescherming te bieden tegen de beste prijs. Hoe kies je het juiste pakket die bij jouw past. Allereerst  ga voor een pakket van een betrouwbaar merk.

Denk hierbij aan Symantec norton antivirus, G-Data antivirus, Bullguard, Eset (F-secure), Panda, Mcaffe, Kaspersky of trend Micro.

Kortom genoeg keuze, via de website van av-test.org wordt met enige regelmaat antivirus pakketten getest. De meeste pakketten bieden vrijwel dezelfde bescherming. Het gaat erom dat jij het pakket prettig vind om te gebruiken.

Waar je op moet letten als je een antivirus pakket gaat kopen.

Antivirussoftware moet minimaal bescherming bieden tegen nieuwe en geavanceerde vormen van malware – virussen, spyware, rootkits, wormen, trojans en ransomware.

Voor de meeste is een Antivirus pakket voldoende dit is de basis bescherming van je computer en notebook. Deze pakketten zijn ook niet zo zwaar op je systeem zodat alles lekker snel blijft werken en je computer of notebook niet onnodig vertraagt.

g-data antivirus

Bij de meeste antivirus pakketten krijg je het volgende

  • Antivirus beveiliging
  • Anti-spam filter voor outlook
  • Anti-Phishing beveiliging controlleer links op websites
  • Bankguard voor veilig bankieren

G-Data antivirus is handig pakket voor de basis beveiliging van je computer of notebook.

Internet security of totaal pakket

Vrijwel elke antivirus leverancier bieden een internet security of totaal pakketten. Met deze pakketten krijg je extra beveiliging die soms overbodig is of gebundeld met extra software. Dit is niet altijd nodig tenzij er iets bij zit dat je gewoon erg handig vind.

De enige uitzondering hierop zijn pakketten die je de mogelijkheid geven om ook je mobiele apparaten te voorzien van een internet beveiliging pakket.

Bij een internet security of totaal pakket krijg je meestal het volgende

  • Firewall die je netwerk monitort
  • Kinderbeveiliging bepaalde website worden afgeschermd
  • Back-up tools
  • Wachtwoord manager
  • Beveiliging voor meerdere apparaten zoals MacOS, iOS en Android.

Antivirus beveiliging voor je mobiele apparaten

Android smartphone en tablets zijn ook vatbaar voor virussen of malware. Je hebt misschien ook al eens een spam sms gekregen met een link die lijkt op je bank.

Een internet security pakket waarmee je ook je mobiele apparaten kan beveiligen is zeker raadzaam.

Bijv. met G-Data internet security je beveiligt eenvoudig al je apparaten.

VPN Software

Sommige antivirus pakketten leveren ook een VPN pakket, hiermee kan je jouw netwerk versleutelen om jezelf te bescherm tegen hackers of als je vaak gebruik maakt van public wifi.

Zelf ben ik groot fan van Goose VPN, als je overstapt met een je Antivirus pakket bekijk dan ook even de website van Goose VPN of zie mijn blog: Wat is een VPN ?

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.