Windows 11 systeemvereisten, Wanneer is het handig om te upgraden.

Windows

Taal keuze:

 

Windows 11 is kort geleden geïntroduceerd, de nieuwe versie van Windows verandert visueel niet zoveel en het meeste werkt zoals in Windows 10. De beveiliging van Windows 11 is meer op geschroefd, Windows 11 maakt onder andere gebruik van de TPM chip in de nieuwe systemen om je beter te beschermen tegen bedreigingen van buiten af.

Dit is een handige aanvulling voor de veiligheid van systemen, echter alleen recente systemen hebben deze chip. Zonder TPM chip kan je niet upgraden naar Windows 11. Tot op heden worden systemen =/- 4 jaar oud ondersteunt. Het is nog niet helemaal duidelijk of later alsnog oudere systemen kunnen upgraden. Op dit moment lijkt het er echter niet op.

Windows 11 minimale systeemvereisten

Via deze pagina kan je de minimale vereisten bekijken van Windows 11. Of download de PC Health check-app. Via deze app wordt je systeem gecontroleerd of deze voldoet aan de vereisten voor Windows 11.

Cpu: 1 gigahertz (GHz) of sneller met 2 of meer cores
Werkgeheugen: 4GB, 8GB is aanbevolen
Opslagruimte: 64GB a 128GB opslagruimte (aanbevolen een systeem met 256GB opslagruimte)
Bios: Geschikt voor UEFI Secure Boot.
TPM chip:
Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0.

Microsoft account voor Windows 11 home wordt verplicht

Voorheen had je niet per se een Microsoft account nodig. (@outlook.com, @live.nl, @msn.com en @hotmail.com) Met Windows 11 is dit verplicht, Microsoft gaat eigenlijk hetzelfde doen als Apple met icloud accounts. Je hebt voor Windows 11 verplicht een Microsoft e-mail account nodig anders kan je geen gebruik maken van Windows 11 Home.

Dit is eigenlijk wel handig, een Microsoft account heeft meer voordelen. De gehoste e-mail van Microsoft werkt veiliger in tegenstelling tot e-mailadres via je internetprovider. Met een Microsoft e-mailadres kan je samen met de Outlook app op vrijwel elk apparaat e-mailen en je e-mail, agenda en contacten worden automatisch gesynchroniseerd.

Hiermee stimuleert Microsoft ook het opslaan van bestanden, foto’s en video’s in de cloud met Microsoft OneDrive. Als je gaat upgraden of op een later moment overweegt over te stappen naar een nieuw systeem met Windows 11. Dan is het praktisch om deze te combineren met Microsoft 365 voor thuisgebruik om alles te optimaliseren met je Microsoft account.

Je krijgt bij Microsoft 365 voor thuisgebruik extra beveiliging voor je e-mail via een Microsoft account om veiliger te e-mailen.

Windows 11 Pro systeemvereisten

De vereisten voor Windows 11 Pro zijn hetzelfde als voor Windows 11 Home, Met Windows 11 Pro kan je wel gebruik maken van een lokaal account i.p.v. een Microsoft account. Voor je bedrijf behouw je de vrijheid om hierin te kiezen.

Als je gebruik maakt van Microsoft 365 voor Bedrijven kan je net zoals Windows 10 ook aanmelden met je zakelijke account.

Wederom kan je met de PC Health check-app controleren of jouw systeem in aanmerking komt voor de Windows 11 upgrade.

Windows 11 alvast uitproberen

Je kan via de volgende website alvast Windows 11 ervaren, niet alle knoppen werken maar geeft wel een leuke eerste indruk van het nieuwe besturingssysteem.

Windows 11 in React (blueedge.me)

 

Blijf op de hoogte

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Ontvang 3 praktisch lessen voor meer cyberweerbaarheid.

Ontvang 3 praktisch lessen verspreid over 2 maanden voor meer cyberweerbaarheid. Ontvang daarna 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Wat wil je ontvangen?

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Goose VPN aanbieding
Wellicht ook interessant
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.
Asus banner bol