Xiaomi Mi Band 4 review

Product review

Taal keuze:

De Xiaomi Mi Band 4 is een erg volledige activity tracker met een kleurenscherm en een batterijlevensduur van 20 dagen (in standby stand) en dat voor een erg aantrekkelijke prijs.

Ondertussen gebruik ik de band zon 2 weken en ik ben diep onder de indruk. Ik ben al een hele tijd aan het zoeken naar een band of smartwatch die m’n hartslag meet, notificaties toont en workout kan meten. Ik wou express een simpel apparaat omdat voor mij een watch of band m’n telefoon niet hoort te vervangen. Het is ook wel fijn m’n telefoon weg te leggen en gewoon bezig te zijn met andere zaken, al vind ik het wel handig om genotifieerd worden als ik bijv. gebeld wordt of van bepaalde sms, whatsapp berichten.

De Xiaomi Band 4 sprak me hierin het meest in aan en prijs technisch goedkoper dan ik had verwacht.

Verbinden met m’n telefoon

Het verbinden met m’n telefoon ging vrij simpel, je download de bijhorende de app en je kan vrijwel direct aan de slag. Daarna is het belangrijk om alle voorkeur instellingen te door lopen zodat het apparaat ingesteld wordt op jou voorkeuren. Ik had bijvoorbeeld verwacht dat de band automatisch mijn hartslag ging meten. Dit is echter niet het geval, deze band staat standaard zo ingesteld dat hij de accu zoveel mogelijk gaat besparen om de 20 dagen te halen. Mijn accu staat momenteel op 25% procent voor 14 dagen en ik ben hartslag meeting op elke minuut gezet. De app waarschuwt hiervoor dat het de baterijduur drastisch vermindert, echter 14 dagen verder met 25% vind ik toch knap voor zon band.

Notificaties

Ik houw ervan om geïnformeerd te zijn, al hoef ik niet een melding te krijgen van elk facebook, instagram of e-mail bericht. In de app kan je ook keurig instellen welke apps notificaties mogen sturen. Heel prettig anders krijg ik straks een tril arm van alle notificaties. Je kan ook de optie notificatie alleen weergegeven als het telefoonscherm uitstaat. Dit vond ik heel slim bedacht, als ik immers op m’n telefoon bezig ben dan heeft het geen nut om extra notificatie te sturen.

Workouts

De Xiaomi MI Band ondersteunt Hardlopen, loopband, lopen, fietsen, zwemmen en freestyle (fitness) De eerste paar zijn heel logisch, persoonlijk was ik het meeste geïnteresseerd in het zwemmen en de freestyle. De eerste keer zwemmen was best grappig, bij het starten van de zwem app wordt er gevraagd hoe lang het zwembad is 25 of 50 meter of je kan zelf een lengte invullen. Voor mij was het een 50 meter bad. De band telt af en daarna kon ik lekker gaan zwemmen, tijdens het zwemmen bedacht ik me eigenlijk wel benieuwd of de band zo waterdicht is.

Zou natuurlijk moeten tijdens het zwemmen, dus naar een paar keer duiken en m’n band aandrukken. En ja was nog steeds bezig om m’n bewegingen te meten. Na afloop kan je met een omhoog en omlaag beweging je workout beëindigen. Er wordt weer gegeven hoe lang je bezig bent geweest met de afstand die je hebt afgelegd en je gemiddelde hartslag. Ik vind het interessante informatie, zo kan ik bijhouden hoe het gaat met andere workouts.

Xiaomi Band 4 review workout rapport

Met de workout freesyle, die ik gebruik tijdens m’n yoga oefeningen wordt je hartslag, duur en de kcal die je verbrandt bijgehouden. Tijdens m’n yoga vind ik het interessanter om te zien hoe het gaat met m’n hartslag. Uiteindelijk is het m’n doel om vanuit rust al mijn bewegingen te kunnen doen en deze band helpt daarbij.

Via de app kan je bij elke workout een verslag opvragen van je workout zodat je eenvoudig voor jezelf kan vergelijken of deze op social media te plaatsen om je vrienden te pesten.

Overige apps op de band

Je kan met de band het actuele weer opvragen, deze app heb ik een paar keer gestart heeft niet zoveel meer waarde. Ik kijk wel naar buiten voor het weer. Je kan door naar beneden te swipen een vooruitzicht opvragen, echter heeft dat voor mij niet zoveel meerwaarde misschien in de toekomst. Als je naar links of rechts swipe dan wordt de muziek speler gestart. Als je bijv. net zoals ik gebruik maakt van Spotify dan kan je eenvoudig nummer skippen, op pauze zetten of het volume aanpassen. Het is heel simpel en erg handig, ik zit vaak met mijn bluetooth headset muziek te luisteren en ik kan hiermee snel en eenvoudig andere muziek nummer luisteren of de muziek even op pauze zetten zonder dat ik mijn telefoon hoef te pakken.

Xiaomi Band 4 product review

Je slaap monitoren

Een leuke functie die ik graag gebruik, de band kan automatisch je slaap meten en geeft je een rapport wanneer je diep sliep en wanneer je onrust of licht slaapt. Je kan de band via dnd (Do not disturb) zo  instellen op het moment dat de ban door hebt dat je gaat slapen dan worden alle meldingen genegeerd.

Best handig omdat ik er niet bij stil sta dat ik normaal gesproken de band ook op stil moet zetten en niet alleen m’n telefoon.

Ervaring met de app

De app is overzichtelijk in gebruik, het is wel even wenen omdat sommige overzichten niet direct in beeld zijn. Als ik bijv. een overzicht van mijn workout opvraag dan ga ik naar mijn workouts, daarna moet ik op activiteit van vandaag klikken om ook het overzicht op te vragen van overige dagen. En dat is net een beetje onlogisch, het is niet storend maar ik hoop dat dit met een update wordt aangepast.

Verder is alles heel makkelijk te beheren.

Review

Ik ben aangenaam verast dat deze band hoe simpel het is, toch heel veel te bieden heeft. Als je bent zoals mij en je wilt graag inzicht in je gezondheid en workouts, terwijl je alleen notificaties wilt van belangerijk zaken dan is deze band ideaal.

Prijs technisch is de Xiaomi Mi Band 4 zo interessant geprijsd het is een koopje.

Daar zouden ze wel iets meer voor mogen vragen, wellicht in de toekomst met meer functies in de app zal dit ook gebeuren. Ik kijk ernaar uit hoe ze hun product verder ontwikkelen en ik zal genieten van deze aanwinst.

Blijf op de hoogte

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Ontvang 3 praktisch lessen voor meer cyberweerbaarheid.

Ontvang 3 praktisch lessen verspreid over 2 maanden voor meer cyberweerbaarheid. Ontvang daarna 2x per maand handige tips en persoonlijk advies via mijn nieuwsbrief.

Wat wil je ontvangen?

Door te abonneren op mijn nieuwsbrief ga je akkoord met het privacy beleid.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Goose VPN aanbieding
Wellicht ook interessant
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.
Asus banner bol