Formule 1 kijken met olav mol en jack plooij. (2023 VPN editie)

Blog berichten, Handleidingen, ICT oplossingen

Taal keuze:

Formule 1 kijken met olav mol en jack plooij.

Voor de Formule 1 liefhebbers die graag formule 1 kijken met het comentaar van Olav Mol en Jack Plooij hebben een VPN nodig waarmee je jouw locatie verandert naar belgie.

Ik heb vorig jaar in een ander blog uitleg gegeven hoe je Formule 1 kan kijken met het comentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Veel van de uitleg blijft hetzelfde, maar ik kreeg toch veel vragen hoe dat nouw eigenlijk werk met een VPN en of de kosten hiervan wel opwegen om er dan alleen Formule 1 mee te kijken.

Persoonlijk ja natuurlijk, anders missen we Olav en Jack teveel toch?! haha

Wat is een VPN ?

Met een VPN versleutel je jouw internetverbinding voor meer privacy, je kan je locatie ermee veranderen en veilig gebruik maken van public Wifi. Het laatste is eigenlijk de meest gekozen, zeker vanwege het thuis en flex werken maak je niet gebruik van het bedrijfsnetwerk van het bedrijf waar je werkt. Dus de IT afdeling kan niet vaststellen of netwerk dat je gebruikt daadwerkelijk veilig is.

Door een VPN te gebruiken versleutel je jouw verbinding om weer veilig te kunnen werken, Voor particulieren wordt een VPN ook steeds meer gebruikt om veilig te kunnen internetten via een public wifi (denk aan een cafe, bioscoop of vliegveld. Overal waar public wifi wordt aangeboden kan tevens een hotspot zijn voor kwaadwillende die op jouw apparaat proberen in te breken.

Goose VPN aanbiedingWederom door een VPN te gaan gebruiken kunnen ze jouw apparaten niet zien door de versleuteling.

Locatie veranderen met een VPN

Steeds meer thuisgebruikers maken gebruik van een VPN om streaming diensten te ontvangen die niet beschikbaar zijn in Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld via Netflix amerika meer series en films bekijken dan in Nederland, hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor HBO MAX. Als proberen deze streaming diensten dit soort activiteiten te blokkeren.

Een VPN om Formule 1 mee te kijken en het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij.

VIaplay heefft dit jaar de nederlandse radio rechten opgekocht. Hierdoor kan grandprix radio niet meer het formule 1 live verslag uitzenden via hun Nederlandse website. Dit gaat via de belgische website, echter als je de belgische website bezoekt dan is je locatie nog steeds vanuit Nederland waardoor je het live verslag nog steeds niet kan beluisteren.

Dus hiervoor gaan we een VPN gebruiken. In mijn voorbeeld maak ik gebruik van Goose VPN, dit is een bekroonde nederlandse VPN provider waarmee we eenvoudig onze locatie kunnen aanpassen.

Stappenplan om Formule 1 te bekijken

  1. Zorg voor een F1 Pakket via jouw internet provider, of via F1TVPro  (ik gebruik zelf F1 TV Pro, stuk goedkooper en eenvoudig te gebruiken.) Let wel op bij F1 TV Pro dat je een creditcard nodig hebt of als je de app koopt vanuit de app store dat je mobiele provider deze kosten kan incasseeren.
  2. Ik gebruik zelf een Intel NUC mini computer die ik heb aangesloten aan mijn televisie. Maar inprinsie kan je met elke laptop, tablet en een HDMI kabel deze aansluiten aan je televisie. Voor iphone en ipad kan je ook apple TV gebruiken en voor android bijv. een Google stick. (als is het wel aan te raden om een apparaat te gebruiken met een snelle wifi verbinding of bekabeld.)
  3. Koop een VPN pakket, je kan kiezen voor bijv. Goose VPN maar het zou ook werken met bijv. NordVPN of Kaspersky secure connection VPN (de Kaspersky VPN is nu inbegrepen in Kaspersky PLUS) Ik heb het in ieder geval getest met Goose VPN en dat werkte uitstekend.
  4. Gebruik Microsoft Edge of Firefox om F1 TV Pro mee te bekijken. (tenzij je de app gebruikt.) Om een of andere reden werkt Google Chrome niet altijd even goed met F1 TV Pro.
  5. Voor de kwalificatie of race start je van te voren alles op, ik zet zelf meestal 15 min van te voren aan. Zodat ik van Ziggo Sport snel kan wisselen als de kwalificatie of race begint.
  6. Ik zet mijn mini computer aan, via Goose VPN slecteer ik een belgische server. Bij de geavanceerde instellingen zet ik de VPN op openvpn, dit is de laagste beveiligings stand. De reden hiervoor is hoe hoeger de beveiliging hoe langzamer je internet wordt door de encryptie tezij je supersnel internet hebt.
  7. Ga naar de website van F1 TV Pro en zet deze open, tegenwoordig is het een stuk makkelijker de betreffende race of kwalificatie staat in beeld en ik zet hem dan op de live feed. Je krijgt dan engels commentaar en de voorbeschouwing van de Formule 1. Ik zet het geluid op de player uit en laat de live feed zou open staan.
  8. Ga naar grandprixradio.be en open de live feed en klik op het kopje formule 1 live commentaar. Door de VPN hoor je straks automatisch het thema geluid van de Formule 1.
  9. Als het feest gaat beginnen is het even spelen met de toesten van grandprixradio voor de audio sync, maar over het algemeen als je met F1 TV Pro de live feed aan hebt staan dan komt deze meestal al overheen of je dient een paarkeer 0.5 sec terug klikken. Maar meestal gaat het meteen goed.
  10. Op deze manier kan je genieten van Formule 1 met Olav Mol en Jack Plooij.

Goose VPN aanbiedingAls je dit voor de eerste keer doet lijkt even veel handelingen, maar als je het een paar keer hebt gedaan is het super simpel. Bovendien krijg je er met de VPN een stukje extra bescherming erbij dus komt weer mooi uit.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.