Hoe kan je formule 1 kijken? (2022)

ICT oplossingen, Windows

Taal keuze:

Om live naar de Formule 1 te kunnen kijken heb je eigenlijk een abonnement nodig bij Viaplay, bijvoorbeeld via KPN of Ziggo. Dit kost je ten minste 9,99 euro per maand. Er is een alternatief via  F1 TV Pro app.

Zie de nieuwe 2023 VPN editie van deze handleiding. In het nieuwe blog bericht om formule 1 te kijken met Olav Mol en Jack Plooij.

Hieronder de mogelijkheden en hoe ik zelf naar formule 1 kijk.

Formule 1 kijken via KPN of Ziggo

Via KPN en Ziggo kan je een Viaplay pakket kopen nu nog steeds met korting voor € 9,99 per maand. Via de Viaplay app kan je formule 1 kijken op alle apparaten of via een smart TV. KPN en Ziggo hebben allebei een speciaal kanaal (KPN: 225 en Ziggo 200) waarop je tijdens de Formule 1 dagen gewoon kan kijken via jouw televisie.

KPN:

Viaplay app: Kijk via je Smart TV, smartphone, tablet of mediaspeler.

KPN kanaal 225

Ziggo:

Viaplay app: Kijk via je Smart TV, smartphone, tablet of mediaspeler.

Mediabox Next: Open de app op je Mediabox Next en kijk meteen. Ook op kanaal 154.

Ziggo kanaal 200

Het alternatief via F1 TV Pro

De formule 1 heeft z’n eigen app waarop je alle races kan kijken en terugkijken. Je betaalt € 64,99 per jaar het is een stuk goedkoper dan Viaplay.  De F1 TV Pro biedt ondersteuning voor Chromecast en Apple TV, zover bekend is er geen app voor een smart tv (dit moment van schrijven.) Je hebt een creditcard nodig voor deze dienst en is het makkelijkst te bestellen via de website van f1 TV Pro.

Het live commentaar komt van Skysport (engels) en Viaplay (Nederlands)

Als je formule 1 gaat kijken via de F1 TV Pro app stream je eigenlijk de uitzending naar jouw televisie via een Google Chromecast of Apple TV.

Een laptop of minicomputer aansluiten aan jouw televisie.

Het is een beetje technisch, maar als je wifi niet zo sterk is voor chromecast of apple tv dan kan je ook gewoon jouw laptop of een mini computer aansluiten aan jouw televisie.

Voor de meeste systemen is dit enkel een HDMI kabel voor de laptop of de mini computer naar de televisie. Op jouw televisie verschijnt het scherm van jouw laptop of computer en via de browser kan je gewoon naar de website van F1 TV Pro voor de live stream.

Het is aanbevolen om Mozila Firefox te gebruiken voor F1 TV Pro en een bekabelde internet verbinding voor de beste kwaliteit.

Aanbevolen systeem met keyboard en muis.

Live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij

Persoonlijk houw ik van het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij, ze leven helemaal mee in de race net zoals ik zelf. Ik mis het enorm, het zit helaas niet inbegrepen bij F1 TV Pro (stiekem hoopte ik erop.)

Maar goed geen probleem, via Grand Prix Radio kan je mee luisteren naar het Live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij. Hiervoor ga je naar de website van Grand prix radio en met een handige slider kan je het geluid synchroniseren met het beeld van de race,

Hier wordt het een beetje spelen met de slider.

Ik gebruik zelf een mini computer bij mij televisie (Intel NUC i5). Dit kan natuurlijk ook gewoon met een laptop (voorkeur i5 met 8GB werkgeheugen en een SSD. Zon 10 min. voor de race open ik Mozilla Firefox met 2 tabbladen, 1 F1 TV Pro en de 2e Grand prix radio. Ik zet deze tabbladen naast elkaar en dan is het even wachten tot de introductie begint.

Formule 1 kijken met Olav Mol en Jack Plooij

Het geluid van F1 TV Pro zet ik uit (de beeldkwaliteit stel ik handmatig in op 1080P, standaard staat het op automatisch.) De stream van F1 TV Pro zet ik op live (optie bovenaan, zoals in de afbeelding main feed.) i.p.v. internationaal. Het synchroniseren van de main feed met Grand Prix Radio gaat meestal makkelijker, de slider staat meestal helemaal rechts.

Tijdens de introductie video gebruik ik de slider van Grand Prix Radio en zet het geluid gelijk met de introductie video zodat alles gelijk loopt. (Ondertussen ken ik de intro uit mijn hoofd.)

Dan zet ik de F1 TV Pro tabblad op volledig scherm en voilà formule 1 met Olav mol en Jack Plooij. Want ja Olav ik ben zon Nederlander die blijft bij wat vertrouwd is en ik geniet simpelweg van jouw en jacks commentaar tijdens de race.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grand Prix Radio (@grandprixradio)

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.