Het belang van een betaalt antivirus pakket.

Cyberfit

Taal keuze:

Het belang van een betaalt antivirus pakket.

Op internet kan je verschillende gratis antivirus pakketten vinden. Deze pakketten worden door veel leveranciers aangeboden als een test versie om het product mee te testen. Met een test versie kan je ervaren of het product voldoet aan jouw wensen voordat je het complete pakket koopt.

vergelijking gratis antivirus vs betaalde antivirus.

Er zijn ook gratis versie die je altijd kan blijven gebruiken, daar zitten enkel nadelen aan.

Een gratis antivirus is per definitie nooit gratis het bedrijf moet ergens aan verdienen voor de ontwikkeling van het product. Met een gratis antivirus pakket krijg je vrijwel altijd beperkte bescherming (veel functies staan uit.) en de updates zijn vrijwel altijd een week oud.

Er zijn zelfs gratis antivirus pakketten die door kwaadwillende in elkaar zijn gezet om simpel in te breken op jouw apparaat als je hun app installeert.

Kortom een betaalde versie via een bekroonde leverancier is altijd een betere optie.

Met een betaald abonnement weet je dat het bedrijf door blijft ontwikkelen op de bescherming zo goed mogelijk te houden om al jouw apparaten te beschermen. Bovendien krijg je uitgebreide functionaliteiten om jouw apparaten beter te beschermen.

Denk hierbij bijv. aan een bankguard een extra controle wanneer je via ideal gaat betalen of gaat online bankieren waarmee geverifieerd wordt of je op de juiste website bent.

Wachtwoord manager: steeds meer betaalde antivirus pakketten worden geleverd met een wachtwoord manager (bijv. Kaspersky Plus.) Het maken en bijhouden van sterke wachtwoorden is best wel een gedoe. Met een goede wachtwoord manager heb je een aparte kluis voor jouw wachtwoorden die jouw helpt met het invullen en maken van sterke wachtwoorden.

Kaspersky wachtwoord mananger.Anti-diefstal: zeker op mobiele apparaten is het belangrijk om anti-diefstal beveiliging te hebben. Dit zijn wederom betaalde functies die je krijgt bij een betaald antivirus pakket om jouw apparaat goed te beschermen en terug te vinden mocht deze kwijtraken of gestolen worden.

Een gratis antivirus pakket of een betaalt antivirus pakket?

Een test versie uitproberen is prima, maar laat je niet verleiden door leuke teksten die aan geven dat je een gratis pakket altijd kan gebruiken. Voor jouw digitale veiligheid en voor andere is het belangrijk om een betaalt antivirus pakket te gebruiken om al jouw apparaten mee te beschermen.

Pro tip: Tegenwoordig heb je voor elk apparaat een antivirus nodig (Windows, Android, MacOS en iOS.)

Carlitos Conejo, ict adviseur

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.