Het belang van smartphone updates (Android en iOS)

Cyberfit

Taal keuze:

Het belang van smartphone updates (Android en iOS)

De fabrikant van jouw smartphone levert regelmatig software update voor jouw smartphone. Deze updates zijn voor vernieuwing van het besturingssysteem en het helpt jouw smartphone te beveiligingen.Het is belangrijk om jouw smartphone regelmatig te updaten. Afhankelijk van jouw type smartphone krijg je een aantal jaar of voor een langere termijn software updates. Bij het uitkiezen van een smartphone is het belangrijk om te weten hoe lang jouw smartphone wordt ondersteund.

Het kopen van een refurbished of 2ehands smartphone is niet altijd handig. Als de betreffende smartphone geen updates meer krijgt loop je al gauw tegen problemen aan.

Android apparaten (Smartphone en tablets.)

Voor Android (dit moment van schrijven 10-10-2023) is Android 13 de meest recente versie van het Android besturingsysteem en Android 14 is in aantocht. Als je op dit moment een toestel hebt met Android 11 of lager dan is het handig om na te gaan of jouw apparaat een update ontvangt naar de nieuwe versie.

Krijgt jouw Android apparaat geen nieuwe update dan loop je eigenlijk rondom met een gatenkaas telefoon. Bestaande beveiligingsbugs voor jouw toestel worden niet meer opgelost en dit gaat problemen geven.

Als je een nieuwe Android smartphone of tablet gaat kopen zie mijn blog over het uitkiezen van een goede smartphone. De korte versie is heel simpel voordat je een toestel gaat kopen controleer van te voren hoe lang jouw toestel updates gaat krijgen. Deze informatie vind je altijd terug bij de fabrikant of in de betreffende winkel kunnen ze het voor je opzoeken.

Of kijk eens naar de Fairphone 5 een duurzame smartphone met langdurige software ondersteuning en bovendien beter voor het milieu. (mooie bonus)

iOS apparaten (iPhone en iPads)

Apple levert over het algemeen langdurige software ondersteuning voor z’n apparaten. Met deze reden zijn Apple apparaten na een paar jaar nog steeds goed te gebruiken. Zelfs een 2dehands of refurbished iPhone kan over het algemeen nog lang mee.

Je kan wederom op de Apple website teruglezen hoe lang het betreffende apparaat wordt ondersteunt. Zolang je iOS updates voor de het nieuwe besturingssysteem blijft ontvangen kan je langer genieten van jouw iPhone of iPad.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.