Kan ik op een tablet hetzelfde doen als op een laptop?

Android, Blog berichten

Taal keuze:

Kan ik op een tablet hetzelfde doen als op een laptop?

Tegenwoordig kan je een heleboel met een tablet dankzij de verschillende tablet apps die beschikbaar zijn voor zowel Android en iOS. Denk hierbij bijv. aan Microsoft Outlook, Microsoft Office, bank apps (online bankieren), zorgverzekering en digid.

Voorheen was een Tablet veel meer voor alleen internet, e-mail en films kijken. Tegenwoordig doordat veel leveranciers een mobiele app hebben zijn er veel meer mogelijkheden om je laptop te vervangen met een tablet.

Het is wel belangrijk om van tevoren te controleren of alle apps die je graag wilt gebruiken beschikbaar zijn voor het betreffende model. (Zie ook mijn blog: een goede Android tablet.)

Wat is handiger laptop of tablet?

Voor thuisgebruik is het heel praktisch om een tablet te gebruiken voor het huishouden. Het bijhouden van e-mail, agenda (Microsoft Outlook met een Microsoft e-mailadres.) documenten bekijken en bewerken (Microsoft 365 office) en het beheren van bankzaken, verzekering en overheid zaken.

Deze mobiele apps zijn niet voor iedereen, de een kan er makkelijker mee om gaan dan de ander. Vandaar dat sommige mensen liever kiezen voor een laptop. Met een laptop kan je vrijwel elk programma installeren en de meeste vinden het gebruik van een toetsenbord en muis prettiger dan het touchscreen van een tablet.

Het is uiteindelijk meer een voorkeur.

Kan je werken op een tablet?

Op een tablet kan je heel goed werken met de verschillende apps. Al moge het duidelijk zijn als je een e-mail gaat typen of een document wilt schrijven dit een stuk langzamer gaat op een tablet. Je gebruikt meestal maar 2 vingers voor het typen. Het typen op een smartphone is over het algemeen praktischer door het kleinere scherm in tegenstelling tot een tablet.

De meeste mensen kiezen ervoor om een mini keyboard te kopen bij hun tablet met een mini muis. Om een vergelijkbare ervaring te creëren als een laptop. Dit is heel praktisch zeker als je enkel de huishoudelijk zaken zoals internet, e-mail, Microsoft office en bankzaken beheert via jouw tablet.

Het geeft toch net een beetje extra vrijheid.

Wat is een goed keyboard voor een tablet?

Afhankelijk van het gekozen merk leveren bepaalde merken handige keyboard covers die perfect passen bij de betreffende tablet. Apple levert verschillende keyboard covers voor de Apple ipad en Microsoft levert verschillende covers voor de Microsoft Surface Go en Pro tablet.

Voor Android worden er meestal aparte keyboard geleverd door bijv. Logitech en Microsoft. Persoonlijk vind ik de Microsoft designer comfort keyboard erg prettig in combinatie met mijn Lenovo M10 Android tablet. De toetsen voelen zacht aan en je kan er snel mee typen, andere keyboard die ik heb getest hebben meestal harde toetsen waardoor je last krijgt van je vingers.

Wat heb je nodig bij een tablet voor thuisgebruik?

Het is aanbevolen om een Microsoft account met een Microsoft 365 thuisgebruik abonnement te gebruiken in combinatie met een tablet. Hiermee kan je e-mailen met een Microsoft e-mailadres die automatisch jouw e-mail, agenda en contacten synchroniseert op alle apparaten.

Je krijgt Microsoft office en OneDrive om je bestanden op te slaan in de cloud en je kan deze altijd bekijken en bewerken op jouw tablet.

Uiteraard is het belangrijk om jouw tablet goed te beveiligen met een betrouwbaar antivirus pakket zoals Kaspersky Plus. Malavide apps zijn breder beschikbaar op Android apparaten die eenvoudig informatie kunnen stelen. Dit is vervelend helemaal als je jouw bankzaken doet op jouw tablet of Android smartphone.

Kaspersky Plus biedt ook een anti-diefstal functie voor Android tablets en smartphones. De kans is groot dat je jouw tablet wilt meenemen. Mocht deze kwijt raken of worden gestolen dan wil je deze kunnen terugvinden of op afstand kunnen wissen op problemen te voorkomen.

Het belang van back-ups.

Ook voor tablets is het belangrijk om een back-up te hebben van alle gegevens, ga je een tablet gebruiken met een Microsoft-account en Microsoft OneDrive dan kan je met Acronis Cyber Protect Home Office dagelijks automatisch een back-up maken van alle e-mails en bestanden in OneDrive.

Carlo regelt het wel tijd voor een bakkie.

Carlo Konijn

ICT Adviseur
Instagram
LinkedIn
WhatsApp

Extra hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit plan je kan eenvoudig een afspraak voor computerhulp op afstand met mij inplannen.

Wellicht ook interessant.
Reacties

heb je nog vragen over dit artikel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan

Kaspersky wachtwoord mananger.